Poveşti din bucătăria lui Margaret Yardley Potter

Apărută la Editura Humanitas, volumul „Carte de bucate, ospitalitate şi poveşti minunate” îi propune cititorului un savuros amestec de reţete culinare, sfaturi practice şi poveşti de familie presărate cu umor.

De altfel, după cum strănepoata ei, scriitoarea Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”,  o prezintă, cartea este o încântare atât literară, cât şi culinară menită să „îmblânzească” monstrul din bucătărie şi să-i facă pe cititori să se simtă „ca acasă” în acest univers.

„Am deschis cartea de bucate a Gimei abia anul acesta, în primăvară… Am deschis-o şi am stat s-o citesc de la cap la coadă, fascinată… După primele câteva pagini, am sărit în sus şi-am fugit să-l găsesc pe soţul meu ca să-i citesc fragmente: «Ascultă aici! Ce umor! Ce spirit de observaţie! Cât rafinament!» Apoi m-am ţinut după el prin bucătărie cât timp a gătit (pulpa de miel), citindu-i în continuare în timpul mesei… La sfârsitul serii, deja eram trei la masă. Gima ni se alăturase, era o minune de femeie… Străbunica mea cea creativă, dar greu încercată, nu era nici prima, nici ultima femeie din istoria suferinţelor feminine care se refugia în mâncare…Ar trebui să spun, de fapt, că se refugia în mâncare şi în scris, fiindcă vocea care răzbate din paginile următoare este o încântare”, povesteşte Elizabeth Gilbert.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial