Patru variante de a găti cartofii

Bine-cunoscuta legumă se poate găti în atâtea moduri încât este imposibil să vă puteţi plictisi de gustul său. Prin urmare, ne-am gândit să vă enumerăm câteva variante prin care o puteţi transforma într-o bunătate de gustare.

Cartofi umpluţi

O reţetă simplă, dar gustoasă este aceea de cartofi umpluţi cu tot soiul de ingrediente. După ce aţi format coşuleţe din jumătăţi de cartofi, puteţi apela cu încredere la diverse amestecuri de brânzeturi, bacon sau ouă. Iar variantele nu trebuie să se oprească aici. Tot ce trebuie să faceţi este să aruncaţi o privire prin  frigider sau cămară şi, bineînţeles, să vă lăsaţi pe mâna imaginaţiei.

 

Salată de cartofi

Un prânz mai puţin greoi, dar consistent poate fi alcătuit dintr-o simplă salată de cartofi fierţi. În combinaţie cu legume, piept de pui, brânzeturi sau ouă, salatele de cartofi  vă pot salva pe moment din ghearele foamei. Ca să vă convingeţi, încercaţi salata de cartofi cu ouă şi smântână.

Cartofi prăjiţi

Când vine vorba despre cartofi prăjiţi, cel mai probabil, cu toţii ne considerăm experţi. Există însă câteva trucuri pe care nu mulţi dintre dvs. le cunoaşteţi. Spre exemplu, este important să alegeţi o singură direcţie atunci când tăiaţi cartofii. Nu este recomandat să tăiaţi un cartof pe lungime, altul pe lăţime, altul de-a curmezişul. Bucăţile tăiate trebuie să aibă şi aproximativ aceeaşi dimensiune, astfel încât să se prăjească uniform. După ce i-aţi prăjit, nu ezitaţi să folosiţi diferite ierburi aromatice pentru a le da un plus de savoare. Usturoiul, chilly, piperul negru măcinat sau pătrunjelul sunt doar câteva dintre minunăţiile care pot transforma cartoful într-un deliciu culinar.

Cartofi fierţi

De cele mai multe ori evităm să preparăm astfel cartofii pentru simplul motiv că sunt prea banali. Însă, adăugând condimentele potrivite, cartofii fierţi îi pot surclasa cu uşurinţă pe cei prăjiţi. Spre exemplu, puteţi încerca cartofii natur, o reţetă prin care, cu un minimum de efort, puteţi da un gust deosebit banalei legume.

1680 este anul în care a fost utilizată, pentru prima oară, de belgieni, reţeta pentru cartofi prăjiţi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial