O ciorbă pe gustul tuturor

Chiar dacă zilele toride ne determină să mâncăm cât mai puţin, un bol de supă sau ciorbă nu face rău nimănui. Aşa că ne-am gândit să vă sugerăm reţeta pentru ciorbă de pui à la grec.

Se prepară destul de uşor şi poate fi descrisă ca un deliciu culinar având în vedere cantitatea de legume folosite şi nu numai. Pentru această reţetă trebuie să vă “înarmaţi” cu următoarele: carne de pui, o ceapă, morcovi, o rădăcină de pătrunjel; o ţelină; trei ouă, 150 ml lapte gras; o lămâie mare;  patru linguri cu orez, 100 g smântână; o legătură de leuştean verde şi una de pătrunjel, sare şi piper boabe.

Mod de preparare:

PASUL 1. Într-o oală mai mare cu doi litri de apă puneţi la fiert carnea de pui. După ce spumaţi, adăugaţi jumătate din legumele curăţate şi tăiate. Lăsaţi la fiert pentru 30 de minute. Când carnea şi legumele sunt bine fiarte, se strecoară supa, carnea urmând a fi ruptă în fâşii, iar legumele, pasate într-un bol. Următorul pas presupune adăugarea în oală a legumelor rămase, date pe răzătoare, împreună cu orezul. Cu 10 minute înainte ca supa să dea în clocot se vor pune iarăşi în oală fâşiile de carne şi legumele pasate. Potriviţi compoziţia cu sare, după gust, şi câteva boabe de piper.

 

PASUL 2. Separat se bat bine gălbenuşurile cu laptele şi apoi se adaugă smântâna. Peste amestec se pun, uşor, câteva polonice de supă fierbinte (5-6), amestecând continuu cu telul. Tot aici puneţi şi zeama de la o lămâie (fără sâmburi). Turnaţi încet compoziţia în oală şi, bineînţeles, amestecând continuu. Pentru un plus de gust adăugaţi, la sfârşit, pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt şi apoi acoperiţi oala pentru ca totul să prindă şi aromele verdeţurilor. Se serveşte caldă, iar la nevoie puteţi să mai adăugaţi puţină zeamă de lămâie.

Poftă bună!

40 de minute este timpul de preparare al ciorbiţei de pui à la grec.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial