Noodles de dulce sau de post?

Fie că ai musafiri, fie că ai mânca ceva mai special, poţi încerca reţetele următoare cu noodles. Nu numai că sunt simple, dar şi delicioase.

 

Noodles cu legume
Dacă tot este sezonul legumelor şi fructelor, musai să încerci reţeta pentru noodles cu legume. Pune apă la fiert într-un vas de dimensiuni medii. După ce dă în clocot, adaugă tăieţeii şi lasă-i acolo pentru cinci minute. Scoate-i cu o strecurătoare şi trecei rapid printr-un jet de apă rece. Scurge bine pastele şi, într-un bol, amestecă-le (cu o lingură de lemn) cu sarea marină lichidă.  În ceea ce priveşte legumele, trebuie să toci ceapa, iar ardeiul împreună cu morcovul vor fi tăiaţi în fâşii subţiri. Odată finalizat acest proces, căleşte uşor legumele cu o lingură de ulei de susan, la sfârşit adăugând şi castravetele tăiat rondele subţiri. Untul de arahide, în schimb, împreună cu ghimbirul, oteţul, sosul de soia, ardeiul roşu uscat şi 1/8 linguriţă sare marină vor fi amestecate bine, bine, într-un vas separat până ce compoziţia devine omogenă. Adaugă legumele peste noodleşi, iar deasupra, sosul pe bază de unt de arahide. Poftă bună!

 

Ingrediente
250 g noodles (tăieţei),1 linguriţă de sare marină lichidă, 1 linguriţă ghimbir proaspăt, 1 căţel usturoi pisat, 3 linguri oţet, 3 linguri sos de soia, 1 lingură ulei de susan, 1/4 linguriţă ardei roşu uscat,  1 castravete mediu, 2 morcovi, 6 fire de ceapă verde, 1 ardei gras roşu, 1/2 cană unt de arahide, 3 linguri mentă proaspătă, tocată.

 

Noodles cu pui
500 g piept pui, 1 pachet de tăieţei chinezeşti, 2 cepe verzi, 2 fire de usturoi verde, 1 ardei gras verde, 50 g urechi de lemn (ciuperci uscate chinezeşti), ulei de susan sau ulei vegetal, sos de soia dulce.

 

Spală bine pieptul de pui şi legumele. Apoi toacă usturoiul, ceapa şi ardeiul gras. Într-o tigaie mai adâncă pune două linguri de ulei de susan apoi pieptul de pui, tăiat cubuleţe, până ce prinde o culoare aurie. Adaugă urechile de lemn, iar după două-trei minute şi restul legumelor. Compoziţia se va asezona cu sosul de soia. La sfârşit adaugă şi tăieţeii şi amestecă bine.

 

Ingrediente
500 g piept pui, 1 pachet de tăieţei chinezeşti, 2 cepe verzi, 2 fire de usturoi verde, 1 ardei gras verde, 50 g urechi de lemn (ciuperci uscate chinezeşti), ulei de susan sau ulei vegetal, sos de soia dulce

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial