Mic istoric al mămăligii

SĂNĂTOS. Mâncare tradiţională, de-a lungul istoriei, mămăliga a fost un preparat gătit în cea mai mare parte de ţărani, adesea ca un substitut al pâinii în satele sărace. De regulă, mămăliga este preparată din mălai, însă, înainte ca porumbul să fie introdus în Europa în secolul al XVI-lea, a fost făcută din făină de mei.

Mămăliga preparată de ţărani este mai groasă, astfel încât poate fi tăiată ca şi pâinea. În plus, este considerată mai sănătoasă ca pâinea, bogată în vitamine şi fără niciun conservant, demonstrându-se chiar că aceasta poate aduce nişte beneficii incontestabile în protejarea intestinelor. De regulă, românii servesc mămăliga cu brânză şi smântână sau mărunţită într-un castron de lapte fierbinte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial