Mencinicopschi: Pe caniculă, recomand berea la sticlă brună

Odată cu venirea zilelor toride, specialiştii susţin că ar fi bine să spunem adio cefei de porc sau shaormei. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare recomandă carne albă, legume, limonadă şi foarte mult ceai verde. Pentru băutorii de bere, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că cea mai bună este cea îmbuteliată în sticlă brună.

 

 

Nicio masă fără legume! Acesta este mesajul specialiştilor în nutriţie „pe vremuri de caniculă”. Alegerea  cea mai fericită pentru o masă „de vară” este o supă rece. Indiferent dacă este  de roşii, dovlecei, sau, pur şi simplu, dintr-un amestec de legume, supa rece poate fi  meniul ideal pentru prânz. „Este indicat să se mănânce multe legume şi carne albă, de peşte, de pui.

 

Pentru garnitură, cele mai indicate sunt legumele la grătar sau sote. În niciun caz nu trebuie ca friptura să fie alăturată cartofilor sau orezului”, a precizat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. O alternativă este salata.

 

Revigorante şi pline de vitamine, salatele de legume constituie un aliat de nădejde al organismului în lupta cu vremea toridă. Cu cât diversificaţi mai mult legumele din compoziţia salatei, cu atât mai mari vor fi beneficiile. „Atunci când comandăm o salată, trebuie să fim foarte atenţi şi la dressingul pe care îl alegem. Vara nu indic niciun fel de sos care este pe bază de maioneză sau ouă. Sunt foarte gustoase cele care sunt pe bază de ulei de măsline sau chiar dressing de iaurt”, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

 

Cu ce ne hidratăm
Sucurile carbogazose, sintetice şi, deseori, pline de chimicale şi, mai ales, de calorii trebuie eliminate din dietă pe perioada caniculei. „Este bine să se consume foarte multă limonadă, apă şi foarte mult ceai verde călduţ. Nu sunt rele nici ice-teaurile astea noi care au apărut şi care nu sunt foarte bogate în zahăr. Pentru cei care doresc să bea bere, trebuie să o aleagă pe cea la sticlă şi să fie atenţi ca produsul să respecte legea purităţii germane a berii. Adică să fie făcută numai şi numai din malţ, hamei, drojdie şi apă de calitate. Acum se foloseşte un amestec de acizi amari în loc de hameiul zdrobit. Este la fel de important ca berea să respecte procesul tehnologic, acela lung, cu fermentaţie primară şi secundară. Este indicat ca berea să fie îmbuteliată la sticlă brună pentru că berea se degradează sub influenţa luminii, al radiaţiilor ultraviolete.

 

De exemplu, în Australia este interzisă ambalarea berii în altfel de sticlă. Nociv este şi PET-ul pentru că berea are o putere de extracţie chiar mai mare decât apa şi se extrag acei xtalaţi, adică ceva cancerigen.  Foarte bună este şi berea nefiltrată, care se face la acele manufacturi în Centrul Vechi. Însă este indicat ca bărbatul să nu consume mai mult de 700 de mililitri pe zi, iar femeia să nu depăşească 300”, a explicat prof. dr. Mencinicopschi.

 

Fructele, cel mai bun desert
Prăjiturile cu multă cremă sau ciocolată nu constituie cea mai fericită alegere pentru desert. Pentru un aport de vitamine şi minerale, dar şi pentru efectul lor răcoritor, fructele sunt desertul ideal pentru sezonul estival. Conţine 80% apă, aşa că pepenele verde se numără printre fructele-vedetă ale verii. În plus, este bogat în vitamine şi minerale şi  ne ajută nu doar să ne răcorim, ci şi să scăpăm organismul de toxine.
Antioxidanţii din toate aceste alimente vor ajuta pielea să se protejeze mai eficient de radiaţiile ultraviolete.”
Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS

 

700 de mililitri de bere pe zi poate consuma un bărbat în vremuri de caniculă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

3 Comentarii

  1. zlate nicolae says:

    daca sunt recomandate laptele preparat din nuci, arahide seminte de dovleac floarea soarelui sau orez? daca in laptele de orez se poate folosi in loc de orez melasa in loc de zahar brun

  2. zlate nicolae says:

    daca sunt recomandate laptele preparat din nuci, arahide seminte de dovleac floarea soarelui sau orez? daca in laptele de orez se poate folosi
    melasa in loc de zahar brun ?

  1. Ce băutură recomandă dr. Mencinicopschi pe caniculă: Culoarea sticlei este esenţială | Ziare Reviste

Lasa un comentariu


GetSocial