Mâncare şi preţuri ca în Dublin!

St. Patricks are mâncare gustoasă, dar nu pentru toate buzunarele.

 

Pubul de pe strada Smârdan arată aşa cum ar trebui să arate un Irish Pub: mese şi meniuri închise la culoare şi, pe ici, pe colo, câteva pete de culoare (neapărat verdele tradiţional). Şi ca totul să fie perfect, meniurile sunt încheiate de o urare tradiţională irlandeză: „May you be in Heaven a half hour before the Devil knows you’re dead!” (tr. – Să fii de jumătate de oră în Rai înainte ca Diavolul să ştie că ai murit).

 

Mâncare puţină, platouri mari
La St. Patricks se mănâncă bine. Eu am optat pentru o porţie de „Fried eggs, bacon and fresh pork sausages” – adică două ochiuri, două bucăţele de şuncă şi câteva bucăţi de cârnat, aşezate pe un platou. Foarte gustoase toate, dar nu prea săţioase. Am mai avut separat o porţie de „Garlic Parmesan Chips” care însă a reuşit să îmi potolească foamea. Colegul meu a comandat o porţie de ”Chicken Quesadilla” şi a fost mai inspirat, mâncarea fiind, în cazul lui şi suficientă, şi gustoasă.

 

Deserturile, delicioase!
După ce m-am resemnat cu ideea că am greşit la felul principal, înşelându-mi foamea de peste zi cu un preparat ce trebuia servit la micul dejun, la desert am mers pe mâna ospătarului care mi-a recomandat „Irish Brown Bread Pudding”. Nici că se putea ceva mai nimerit. O bucată de pâine neagră scaldată în lapte, ouă, vanilie şi scorţişoară, servită cu caramel şi îngheţată de vanilie. Pe scurt: delicios!

 

Răsfăţ în ziua de salariu
În concluzie, la St. Patricks mâncarea e foarte bună. Localul arată cum trebuie şi atmosfera e plăcută, dar, căci trebuie să existe şi un „dar” …e un pic cam scump! Pentru o masă cumpătată de două persoane, cu tot cu băutură şi desert, e foarte uşor să sari de 100 de lei. Dar (al doilea ”dar”) merită. Aşa că, în ziua de salariu, nu ocoliţi St. Patricks şi permiteţi-mi să vă urez de pe acum: ”Să vă tihnească mâncarea cel puţin jumătate de oră înainte să vină nota de plată”.

 

Bere din belşug
Ca orice Irish Pub ce se respectă, St. Patricks stă foarte bine şi la capitolul bere. Alături de principalele mărci comerciale veţi găsi tradiţionalul Guiness şi mai rarul Kilkenny. Pe lângă toate acestea, mai aveţi şi douăsprezece cocktailuri pe bază de bere.

 

St. Patricks are în meniu şi „berea casei”. E uşor apoasă şi foarte răcoritoare, dar nu vă aşteptaţi la ceva spectaculos. Mai bine rămâneţi conservatori şi alegeţi Guiness.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial