Mâncare orientală de nota 10 la “1001 nopţi”

Astăzi am renunţat să mergem în omniprezentele localuri cu specific românesc sau italienesc în favoarea unuia libanez: “1001 nopţi”.

 

Când am intrat prima dată în restaurantul de pe strada Brezoianu nr. 18, am avut impresia că nu mai suntem în România şi că ne-am teleportat în îndepărtatul Liban. Mirosul de beţişoare parfumate, narghilele puse pe ici, pe colo şi designul locului ne-a introdus uşor în atmosfera orientală. Pentru început, am optat pentru un platou mixt Damasc cu gustări reci. Ospătarii au fost foarte amabili, iar primul fel comandat a sosit la masa noastră în mai puţin de 10 minute. Ne-am delectat astfel cu salată libaneză, celebrul humus, în două variante: clasic şi picant (humus Beirut). Pe platou am mai întâlnit şi labne (cremă cu iaurt) şi muhammara, o cremă delicioasă din pastă de ardei iute cu nucă, pesmet şi ulei de măsline. Poţi opta, de asemenea, pentru lipia clasică, care costă doar 3 lei. Preţul unui astfel de platou este de 57 de lei, dar pot mânca lejer două persoane din el.

 

“Specialitatea Bucătarului” face toţi banii
Pentru felul doi, am mers pe mâna ospătarilor, care ne-au recomandat „Specialitatea Bucătarului”. Chiar dacă e puţin mai piperat ca preţ (36 de lei porţia), Urdus e foarte consistent: carne de vită, sos de roşii, iaurt, lipie şi condimente. Totul asezonat cu orez şi grâu. Ar mai fi de precizat că preţul unei sticle de vin este, în medie, 75 de lei, iar dacă vrei să încerci tradiţionalul Ayran, aici îl găseşti la 9 lei.

 

Lounge bar la etaj
După desfătarea culinară, a urmat relaxarea. La mezanin, restaurantul dispune de un lounge bar, un loc tocmai bun unde poţi veni cu prietenii să fumaţi narghilea în timp ce staţi la poveşti. Puteţi alege între Separeul Şeherezada, Separeul Şeicului, al Duhului sau al Cadânelor. După ora 00.00, lounge-ul se transformă în club şi poţi asculta aici de la muzică chill-out gen Buddha Bar la ritmuri funky.

 

Bucătarul, originar din Damasc
Dirbas Taofik s-a născut în oraşul Damasc din Siria, unde a făcut şi şcoala de bucătari. Se află în România din 1991, este căsătorit cu o româncă şi are doi băieţi. Are o experienţă în arta culinară de 27 ani. A lucrat timp de şapte ani la Ambasada Egiptului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial