Literatura trece prin stomac

20 de scriitori celebri, 50 de reţete culinare! O carte care se topeşte în gură! Editura Humanitas a lansat volumul „Intelectuali la cratiţă”, în care sunt adunate preferinţele culinare ale unor personalităţi precum: Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Neagu Djuvara, Oana Pellea, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu sau  Andrei Pleşu. „Dintr-un motiv obscur, scriitorii, intelectualii, artiştii sunt consideraţi, prin prejudecată, oameni aflaţi la kilometri depărtare de cratiţă. M-am gândit că n-ar fi rău ca lumea să-i vadă şi-n alt loc decât în turnul de fildeş fără bucătărie în care i-a aşezat, de cele mai multe ori pe nedrept, tradiţia. Aş fi vrut ca aroma mâncărurilor să-i lege, cu «mâinile» ei lungi şi transparente, pe cei care citesc şi mănâncă de cei care scriu şi gătesc”, scrie Ioana Pârvulescu, coordonatoarea proiectului, în prefaţa cărţii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial