Les Bourgeois, terasa fără pulpe de pui şi ciuperci

Un restaurant organizează un concurs incredibil: oferă 1.000.000 de euro primului client care le va cere un fel de mâncare pe care nu îl au. Într-o dimineaţă, intră un domn în restaurant şi cere un sendviş cu ureche de elefant. După câteva minute, angajaţii vin la masa clientului cu un tort şi cu artificii şi îl felicită pentru câştigarea marelui premiu. NU MAI AVEAU PÂINE.

 

La fel ca în bancul de mai sus stă treaba şi cu Les Bourgeois, un bistro & cafe bar de pe Smârdan. Nu aveau nici pulpe de pui şi nici ciuperci. Deci, cam un sfert din felurile prezentate erau indisponibile, printre ele meniurile zilei: ciorbă, pui pane şi ştrudel. Cum oferta era mai mult decât sărăcăcioasă, noi am încercat ciorba de burtă, dar şi meniul cu ciorbă de văcuţă, şniţel cu cartofi prăjiţi şi salată de murături. Singurul lucru bun pe care îl pot spune despre Les Bourgeois este că ciorbele sunt proaspete, bune şi consistente. Şi cam atât în ceea ce priveşte complimentele. Restul e dezastru. Spre exemplu, întrebată ce gramaj are şniţelul nostru (foto), ospătăriţa ne-a garantat că are 250 de grame, cu toate că în meniu scrie doar 200. Din ochi vă spunem că mai mult de 120, cu indulgenţă, nu avea.

 

Preţurile, în limitele bunului-simţ
Supele şi ciorbele costă între opt şi nouă lei, cele mai ieftine fiind supele creme. Din păcate, nu o să am niciodată ocazia să gust „supa clară de găină cu tăiţei de casă”, care îmi făcea cu ochiul, pentru că nu mă voi întoarce niciodată aici. Cei care doresc să încerce bucătăria Les Bourgeois îşi pot face o idee despre preţuri din lista de mai jos: pastele  oscilează între 12 lei (penne vegetariene-250 g) şi 19 lei, tagliatele cu somon şi ciuperci (250 g) la 19 lei. Aripioarele picante de pui (200 g) costă
15 lei, iar tigaia de pui cu somon afumat (!?) 20 de lei, 300 de grame. Muşchiul de vită cu sos de piper verde ajunge la 37,5 lei iar frigărui orientale cu creveţi şi ciupercuţe proaspete la grătar şi sos de usturoi (fără specificaţii despre cantitate), 20 de lei. Salatele sunt între 14 şi 17 lei, clătitele, 8,5, şi tiramisu cu fructe de pădure – 11 lei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial