La The Embassy, mănânci ca la han şi bei ca în club

 

La etajul unu al Hanului cu Tei am descoperit locul unde bucătăria s-a întâlnit cu arta. Mâncărurile bine asezonate servite în porţii generoase şi atmosfera caldă a localului ne-au determinat să notăm restaurantul The Embassy pe lista locurilor în care ,,se mănâncă bine”.

 

 

S-a dus vremea statului pe terasă, însă ne-am convins că mai sunt localuri pentru care merită să revii în Centrul Vechi pentru o masă săţioasă sau pentru o noapte de distracţie. Aflaţi pe Lipscani, cea mai veche stradă a Bucureştilor, ne-am oprit în dreptul Hanului cu Tei unde, pe lângă impresionanta galerie de artă şi antichităţi, am descoperit şi un minunat local: The Embassy Hanul cu Tei, aflat la etajul unu al clădirii. Deşi iniţial nu am comandat decât un ceai fierbinte, preţurile din meniu ne-au determinat să chemăm încă o dată ospătarul, care ne-a mai dat o veste bună: „E happy hour între 11 şi 16 şi aveţi reducere 20% la orice produs comandat”. Aşa că ne-am întins la cocktailuri şi delicatese…

 

Cea mai bună tagliata de viţel din oraş
Cu toate că ne aşteptam ca mâncarea să fie pe măsura preţului, pot spune că ne-am cam speriat de porţiile imense care ne-au fost puse în faţă. Pentru început am comandat o salată de ton (19 lei), din care se puteau sătura fără probleme două persoane, şi o pizza Embassy (19 lei), cu prosciutto crudo, rucola, pomidorinni şi parmezan. Surpriza serii a fost însă tagliata de viţel (antricot de viţel cu dressing de acetto balsamico, rucola preparată cu dressing de miere şi unt, parmezan, roşii cherry), care „ne-a dat pe spate”. Şi pentru că de la o masă copioasă nu trebuie să lipsească desertul, am comandat tortul casei, o specialitate din ciocolată cu nucă, ce l-ar mulţumi şi pe cel mai pretenţios degustător de dulciuri.

 

Istoria Hanului cu Tei
Este unul dintre puţinele hanuri din centrul Capitalei la poarta căruia timpul se pare că „a făcut popas”. A fost construit în anul 1833 de Anastasie Hagi Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici pe strada Lipscani, şi era cunoscut sub numele de Hanul de pe Uliţă. Şi acum se mai poate vedea, la intrarea pe strada Blănari, „sigiliul” primilor proprietari („A.P.” și „Ş.P.”). Fiecare proprietar deţinea 14 magazine, situate la etaj, şi câteva camere pentru cei care poposeau acolo. Printre cei mai mari negustori care şi-au pus amprenta pe minunatul loc se numără Constantin Anastasiu, care a înfiinţat şi magazinul  „La Vulturul de Mare cu Peștele în Gheare”. Clădirea se află aproape de magazinul Cocor, şi acum funcţionează o bancă.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial