La Historia, trei ani de bucătărie sud-americană în Centrul Vechi

Celor care vor să „guste” stilul sud-american, le recomandăm restaurantul La Histora, de pe Strada Sfântu Dumitru, la numărul 3. Acum, după trei ani de existenţă, acesta a devenit unul dintre cele mai apreciate locuri din Centrul Vechi atât pentru mâncărurile deosebite, cât şi pentru atmosfera specială.

 

 

La Historia, unul dintre renumitele restaurante din inima Capitalei, a împlinit, în această săptămână, trei ani de când a adus bucătăria sud-americană pe meleagurile noastre.  Astfel că celor care consideră că mâncatul în oraş nu se rezumă la shaorma de la colţul străzii sau la „clasica” ceafă de porc găsită pe toate drumurile le recomandăm câteva preparate de calitate  încercate de noi în restaurantul La Historia. Ţinând cont că am ajuns într-o zi teribil de călduroasă, am trecut direct la felul doi. Am comandat o „salată argentiniană” (salată iceberg, salată radicchio, roşii, ardei gras, usturoi, porumb, ulei de măsline, sare piper şi lămâie) şi, la recomandarea ospătarului, am luat şi o porţie de „carne de vită cu fasole şi chilly” (carne de vită tocată, fasole roşie boabe, usturoi, ceapă, vin roşu, chimen, sos salsa, sos chilli şi smântână). După 15 minute, am reuşit să şi gustăm din preparatele sud-americane, care ne-au determinat să le mai spunem şi altora despre calităţile bucătarului de aici.

 

Preparate pentru orice buzunar
Deşi se află în centrul Bucureştiului, La Historia nu intră în categoria restaurantelor de care „nu te atingi”. O supă de linte sau o supă Gaspacio costă doar 10 lei, iar cea mai scumpă porţie de paste nu depăşeşte 28 de lei. La categoria mâncărurilor cu specific sud-american, preparatele de porc şi pui costă 27 de lei, iar cele de vită ajung până la 60 de lei. La deserturi speciale se recomandă „prăjitura casei”, la 15 lei, sau „Ragu din fructe de pădure cu îngheţată de vanilie”, la 21 de lei.

 

Preţuri pentru băuturi
Pepsi, Mirinda, 7Up, Prigat Nectar, Lipton, Granini – 6 lei
Espresso – 7 lei
Puerto Rico Caffe – 20 lei
Cuba Libre – 14 lei
Cocktail La Historia – 18 lei
Johnny Walker Red Label, 50 ml – 10 lei
Metaxa cinci stele, 50 ml – 8 lei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial