La Divan mănânci ca paşa

 

Pe strada Franceză, la nr. 46-48, am descoperit un adevărat imperiu al mâncărurilor tradiţionale turceşti. Ritmurile orientale, gustările picante şi aromele puternice ale narghilelelor de la restaurantul Divan te fac să te simţi ca în Ţara Semilunei.

 

A venit timpul să simţim şi „gustul oriental” din Centrul Vechi. La câţiva paşi de la intrarea de pe Splaiul Unirii, am descoperit restaurantul Divan, unde un ospătar îmbrăcat în costum  tradiţional ne-a invitat politicos la masă. Odată intraţi, am simţit că ne-am desprins de atmosfera agitată a Capitalei şi ne-am trezit în inima bazarului din Istanbul. Platourile cu mâncăruri orientale, mesele joase şi pernele colorate ne-au convins să-l punem la treabă pe bucătarul turc care parcă nu se mai sătura de gătit. Simţind că nu suntem familiarizaţi cu produsele prezentate în meniu, un ospătar ne-a recomandat un mic dejun turcesc, care… ne-a lăsat fără cuvinte. În doar câteva minute ne-a adus un platou imens plin cu salate şi brânzeturi „ochioase” din care s-ar fi săturat chiar şi patru persoane.

 

Cataiful şi ceaiul turcesc, în topul cerinţelor
Dacă vrei să mănânci „bine” la Divan, nu te aştepta la preţuri de fast-food. Pentru o porţie mare de „Sultan Şiş” (frigăruie specială din viţel de lapte şi legume) vei scoate din buzunar 72 de lei, iar pentru un „Ezmeli Kebap”(carne de miel servită pe piure de roşii picante) vei plăti 44 de lei. Totodată, poţi comanda specialităţi turceşti la preţuri mai puţin „picante”. Astfel că un meniu cu o supă de linte, un „Lahmacun” (pită turcească cu roşii, carne tocată, condimente ceapă) şi un cataif cald cu brânză vei plăti 34 de lei.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial