La Curtea Berarilor, bei şi te distrezi 100% româneşte

Pe Strada Şelari nr. 9-11 am găsit un alt gen de distracţie. Berea la halbă, la metru sau la roată, mâncărurile ca la vechile hanuri şi muzica numai bună de fredonat reprezintă ingredientele perfecte pentru o seară de pomină la Curtea Berarilor.

 

Devoratorilor de Centru Vechi, sătui de cafenele „amorţite” sau de cluburi zgomotoase, le recomandăm să încerce o seară de distracţie românească în cea mai mare berărie din Capitală. Pe ruinele vechii Curţi a Sticlarilor, am descoperit „imperiul” berii şi al voii bune, unde studenţii, oamenii modeşti şi cei îmbrăcaţi la costume scumpe ciocnesc halbe şi se cinstesc reciproc. „Acesta este un loc în care oamenii vin să se simtă normali. Este de-a dreptul încântător să vezi cum oameni care nu s-au văzut niciodată se ridică de la mese şi se distrează împreună de parcă se cunosc de-o viaţă”, ne-a mărturisit Valentin Vernea, reprezentant al „Curţii”.

 

Mâncăruri potrivite cu berea
Ca la o adevărată „Curte”, aici găsiţi şi moduri tradiţionale de servire a celei mai populare băuturi preferate de bărbaţi. Dacă în Centrul Vechi am mai găsit restaurante în care se serveşte berea la metru, putem spune că băutul la roată sau la ladă de lemn se găseşte doar la Curtea Berarilor. Şi ca să meargă băutura, mâncarea trebuie aleasă pe sprânceană… şi aici ne-am intrat în rol. Curioşi de calitatea produselor şi de priceperea bucătarilor, am ales două preparate tradiţionale: costiţe de porc la grătar puse pe pat de cartofi prăjiţi şi servite cu murături asortate (35 lei) şi cârnaţi patricieni (strămoşii mititeilor născuţi pe strada Covaci) cupiure şi mazăre (29 lei). În afara faptului că porţiile sunt mai mult decât generoase, putem spune că sunt şi foarte gustoase. Tot aici mai puteţi mânca şi cârnaţi la garniţă, mici „mari” sau „pui hăcuiţi”.

 

Clientul va avea halba personalizată  
Una dintre particularităţile acestui local este că omul care calcă în ”Curte” va avea dreptul să îşi aleagă halba şi să o personalizeze. „Avem o vitrină cu 104 halbe, pe care le punem la dispoziţia oamenilor. Astfel, clientul vine cu o cheiţă, desface vitrina şi bea cu halba lui. Mai mult, avem un perete pe care îi lăsăm să lipească etichete de bere sau capace. Tot ce contează este ca ei să se simtă în largul lor în acest local. Mai mult, am încercat să aducem aici cât mai multe elemente dintr-o fabrică de bere, începând cu corpurile de iluminat care au forma capacelor de la tancurile de bere şi până la coloanele acestea care ies din pereţi”, ne-a mărturisit Valentin Vernea.

 

„Am făcut aici şi seri speciale cu lansări de carte, teatru şi poezie.” – Valentin Vernea, reprezantantul Curţii Berarilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial