La ,,Arthur” poţi să mănânci… dar mai bine doar bei

Pe lângă toate barurile „pline de pretenţii” din Centrul Istoric se mai găsesc şi câteva localuri normale. Aici poţi să bei o bere bună, să guşti ceva şi să stai la poveşti cu orele. Adică fix ce ar trebui să faci într-un bar.  

 

Majoritatea celor care trec pragul pubului „Arthur” de pe Gabroveni se gândesc că în interior îi va aştepta un decor medieval din vremea celebrului lider al cavalerilor mesei rotunde. Problema e că numele pubului nu se referă la regele Camelotului, ci la un monarh mult mai important pentru „consumatorii” din Centrul Istoric, Arthur Guinness, regele berii.

 

Căldură irlandeză
Am început descrierea pubului „Arthur” făcând diferenţa între cei doi tocmai pentru că ea este vitală. Dacă mergi în „Arthur Pub”, nu trebuie să te aştepţi la un bar scorţos, rece, ci la unul foarte prietenos şi „cald”. Asta este, de fapt, primul mare plus al pubului de pe Gabroveni – are o atmosferă plăcută. Decorul este perfect pentru un irish pub, un bar generos în centru şi mici semisepareuri, toate în tonuri calde. Al doilea capitol la care localul stă bine este servirea. Comenzile vin repede şi personalul este prietenos. Al treilea atu al locului este dat de amplasamentul său. Fiind situat la marginea Centrului Istoric, nu prea e aglomerat şi nici nu e genul de loc pentru fiţoşi.

 

Cel mai bun fel de mâncare: berea Guinness
Cum aceasta este o pagină despre domeniul culinar, trebuie să vorbim şi despre cum se mănâncă la „Arthur”. Aici nu mai putem să vorbim de plusuri, dar nici să îi criticăm prea tare. Pe scurt, nu se mănâncă bine… dar nici foarte rău, iar preţurile sunt decente. Noi am comandat coaste de porc (care, între noi vorbind, nu prea erau chiar coaste, ci mai degrabă bucăţi de piept de porc) şi un sendviş tortilla cu pui, care s-a dovedit imposibil de mâncat fără a te umple pe mâini de sos. La capitolul băutură, lucrurile sunt simple. Au o gamă variată de sortimente de sucuri, bere şi multe alte băuturi alcoolice, dar nu o să vorbim prea mult despre asta. E un irish pub. Beţi Guinness! Punct!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial