La 40 de grade Celsius, faceţi cură de fructe

Potrivit  specialiştilor în medicina chineză tradiţională, principala armă cu care putem lupta împotriva caniculei este alimentaţia. Chinezii clasifică alimentele, în funcţie de energie, în cinci tipuri: calde, fierbinţi,  neutre, răcoroase şi reci şi consideră că fructele sunt alimentele ideale.

 

În zilele caniculare, un ceai negru, chinezesc, băut fierbinte, constituie ceea ce se cheamă un aliment rece, deoarece are eficienţă mare comparativ cu băuturile  scoase de la gheaţă. „Benefice cu adevărat sunt fructele: mere, grepfrut, mandarine, mango, smochine japoneze, pere, căpşuni şi pepeni. De asemenea, toate sucurile naturale sunt indicate”, explică Adrian Florea, specialist în medicina tradiţională chineză.

 

Liber la ouă
“Deoarece albuşul oului de găină este tot un aliment rece, puteţi să vă preparaţi un desert special pentru zilele caniculare: spumă din fructe. Mâncărurile care v-ar putea feri de efectele zăpuşelii de afară sunt: brânza de soia, dovleceii, cicoarea, scoicile (de mare şi de apă dulce), ciupercile, castraveţii, vinetele, ouăle de raţă, salata verde, lemnul dulce, petalele de crin alb, ficatul de pui şi de oaie, măghiranul, menta, ridichile, roşiile, grâul şi tărâţa de grâu. Acestea au proprietatea de a scădea temperatura corpului. De asemenea, lactatele şi în special iaurtul nu trebuie să lipsească din meniu”, susţine specialistul.

 

Ce bem
Apa este singurul lichid care hidratează eficient organismul şi potoleşte fiziologic setea, asigurându-i, totodată, şi un aport semnificativ de minerale. Ideală este şi socata, o băutură ce favorizează transpiraţia şi eliminarea toxinelor din organism. O altă băutură benefică organismului pe timp de caniculă este limonada. Ajută la remineralizarea organismului pentru că  lămâile conţin calciu, fosfor, magneziu, minerale care se pierd prin procesul de transpiraţie.

 

Alimente interzise
-    Zăhar şi dulciuri rafinate
-    alimente grase
-    mezeluri
-    pateuri
-    carne afumată
-    produse procesate
-    aditivi, coloranţi
-    băuturi energizante
-    cafea
-    sucuri carbogazoase

 

,,În ciuda miturilor, berea nu este recomandată pe caniculă. Ea nu hidratează, ci, dimpotrivă, favorizează diureza şi creşte  setea.” – Adrian Florea

 

20 de minute este intervalul la care medicii vă recomandă să beţi un pahar de apă în zilele caniculare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial