Încearcă aromele exotice din reţeta de pui cu şofran

Vremea caldă e pe sfârşite, iar toamna îşi loc, încet, dar sigur, în vieţile noastre, ademenindu-ne parcă, în bucătărie.

Şi dacă tot ne permite vremea, de ce nu ne-am bucura de prepararea unor noi mâncăruri, care mai de care mai delicioase?

Vă sugerăm să începeţi o reţetă inedită de pui la cuptor cu şofran.

Un preparat care cu siguranţă vă va delecta papilele gustative datorită multitudinii de ingrediente ce dau un gust inconfundabil.

Pentru această reţetă trebuie să aveţi la îndemnă următoarele: 450 g de carne de pui, 1 vârf mare de cuţit de şofran, 500 g de ceapă, tăiată felii subţiri, 175 g de unt,  8 căţei de usturoi, tocaţi mare, 100 g de ghimbir, tocat mare, ¾ linguriţă de ardei iute praf, 1 linguriţă cu  seminţe de cardamom, măcinate, ½ linguriţă de nucşoară măcinată, 400 ml lapte de cocos şi  2 linguri de coriandru, tocat.

Ingrediente pentru sos: 4-6 linguri de ulei,  3 linguriţe de seminţe de muştar,   o mână de  frunze de curry proaspete sau uscate, 4 cepe, tăiate cubuleţe mici, 8 căţei de usturoi, pisat, 75 g de ghimbir, tăiat în fâşii subţiri, 1 lingură de boia, 300-400 g de roşii din conservă, tocate,  450 ml supă de pui, 2 linguri de zahăr.

Pentru început, pune carnea într-un recipient mai mare, adăugând zeamă de lâmâie, piper. Amestecaţi bine, apoi lăsaţi deoparte compoziţia o oră. În tot acest timp, puteţi prepara sosul. În primul rând, încingeţi puţin ulei într-o cratiţă şi adăugaţi seminţele de muştar şi  frunzele de curry. Se lasă la călit aproximativ 30 de secunde. Adăugaţi peste ceapă şi lăsaţi la foc mic, să se înăbuşe pentru 10-15 minute, amestecând bineînţeles din când în când. Presăraţi apoi boia şi mai lăsaţi, pentru câteva secunde, pe foc. Adăugaţi roşiile, supa şi zahărul, lăsând compoziţia la foc mic, pentru 20 de minute. Amestecul trebuie să se îngroaşe şi să scadă cu o treime.

Următorul pas presupune prepararea cărnii de pui. Într-o tigaie, încingeţi patru linguri de ulei, apoi puneţi la prăjit bucăţile de carne de pui până prind o culoare aurie. Odată preparată, carnea se va aşeza într-un vas peste care se va adăuga sosul preparat anterior. Acoperiţi recipientul cu o folie de aluminiu şi daţi-l la cuptorul încins la 180 de grade, 15-20 de minute.

După ce bucăţile de carne de pui s-au frăgezit, se scot din vas, iar sosul trebuie să-l turnaţi  într-o tigaie, pentru a-l fierbe, din nou, uşor. Pentru un plus de savoare, adăugaţi laptele de cocos. Potriviţi cu zahăr. Turnaţi sosul peste bucăţile de carne de pui, presărând la sfârşit şi frunze de coriandru. Poftă bună!

466 kilocalorii este valoarea nutriţională a unei porţii de pui cu şofran. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial