Horia Vîrlan recomandă fructele de mare în post

Maestru Horia Vîrlan, cel care „a furat” tainele gastronomiei încă din perioada copilăriei, mărturiseşte, pentru „ring”, că se pregăteşte temeinic pentru a scoate primul volum dintr-o serie de şase cărţi de bucate şi le recomandă românilor ca în Postul Paştelui să consume cât mai multe fructe de mare deoarece religia permite!

Pentru a avea o alimentaţie sănătoasă în post, simpaticul prezentator trage un semnal de alarmă: „Românii dornici să ţină post trebuie, în primul rând, să balanseze corect consumul de carbohidraţi din cartofi, pâine, paste făinoase şi fasole cu consumul de fructe şi legume. În al doilea rând, e bine să nu exagereze cu «prăjelile» şi cu produsele «de post» cumpărate din magazine care, după o citire atentă a etichetei, dezvăluie o compoziţie plină de aditivi total nesănătoşi. În al treilea rând, am înţeles că biserica nu consideră fructele de mare produse „de dulce”, deci pot consuma din acestea dacă le permite buzunarul”, a explicat Vîrlan.

În bucătărie, tentaţia e mare…

Maestrul se consideră o persoană credincioasă, dar, din păcate, nu poate să ţină post pentru că… universul gastronomic nu-i permite. „Cred în Dumnezeu, dar nu sunt săptămânal la biserică. Mă rog zilnic şi mă feresc de păcat, dar sunt om şi se mai întâmplă să greşesc. Am ţinut de câteva ori Postul Crăciunului, o dată şi pe cel al Paştelui, dar trebuie să gust mâncarea pe care o prepar”, a adăugat prezentatorul.

 „Campania Prima TV «Pune-ţi o dorinţă!» e în derulare, aşa că aştept să văd ce-mi dau de lucru telespectatorii. Întotdeauna îmi face plăcere să mă întâlnesc cu fanii «Cireşei de pe tort» şi iată că acum am ocazia să le îndeplinesc fanteziile culinare.” – HORIA VÎRLAN

 Salată de dovlecei şi ciuperci

Pentru că mai avem o lună până la Paşte, maestrul bucătar ne împărtăşeşte o reţetă simplă, de post. Aveţi nevoie de: 4 dovlecei mici, 200 g ciuperci Champignon proaspete, o ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, ½ de pahar de ulei de măsline extravirgin, ½ de pahar de oţet de vin alb, o lingură de mărar tocat, ½ de linguriţă de măghiran uscat, ½ de linguriţă de boia dulce, o linguriţă de sare. Pisaţi usturoiul cu sarea într-un mojar, adăugaţi oţet, ulei şi maghiran. Mixaţi totul bine. Curăţaţi cotorul şi vârful dovleceilor, apoi, fără a-i curăţa de coajă, tăiaţi-i felii de ½ cm grosime. Eliminaţi cotorul ciupercilor şi tăiaţi-le felii subţiri. Tăiaţi ceapa solzi. Puneţi toate legumele într-un bol de sticlă sau ceramică şi turnaţi amestecul de oţet peste ele. Lăsaţi să se macereze în frigider peste noapte. A doua zi amestecaţi uşor salata şi presăraţi cu boia dulce şi mărar tocat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial