Granita cu lămâie şi cafea

Pentru această reţetă aveţi nevoie de 3 lămâi, 150 g de zahăr, 1,1 l de apă, 2 linguri cafea instant, 2 linguri de apă călduţă şi 2 linguri de rom sau coniac. Primul pas este acela de a da pe răzătoare coaja lămâilor, apoi să le stoarceţi. Puneţi zahărul, coaja rasă şi sucul într-un vas la foc mic pentru 5-6 minute. Siropul obţinut se va amesteca cu 500 ml apă fiartă şi răcită. Puneţi apoi compoziţia la congelator pentru 4-5 ore. Odată îngheţată, va fi aşezată într-un vas cu apă caldă, apoi zdrobiţi compoziţia. Romul sau coniacul va fi turnat peste amestec, urmând ca mai apoi să daţi iar la congelator pentru alte 5-6 ore. La fiecare două ore amestecaţi în vas. Băutura se serveşte cu câte o lingură de granita de lămâie şi câte una de granita de cafea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial