Fructe exotice pe care nu trebuie să le rataţi

 

Bananele, portocalele şi ananasul erau, nu cu mult timp în urmă, considerate fructe exotice şi greu de găsit. Astăzi însă, au devenit banale şi au lăsat acest titlu unor fructe precum granadilla, cherimoya sau rambutan. Deşi sunt rare, merită tot efortul şi trebuie gustate cel puţin o dată.

 

 

 

Granadilla
Fructul granadilla este originar din India şi mai poartă numele de „fructul-pasiunii”. Este de culoare galben spre portocaliu şi are gust dulce. Granadilla este plin cu vitamine, minerale şi fibre care ajută la scăderea colesterolului. Totodată, are proprietăţi calmante şi este ideal pentru diete şi cure de slăbire, având doar 97 de calorii la suta de grame. Este important de ştiut că rădăcina, tulpina şi frunzele de granadilla sunt otrăvitoare.

 

 

 

Cherimoya
Originar din America de Sud, din regiunea văilor Munţilor Anzi, cherimoya este unul dintre fructele exotice vulnerabile la transport, motiv pentru care este mai greu de găsit în magazine şi hipermarketuri. Miezul este dulce şi alb, savuros. În plus, este bogat în fibre, fier şi vitamina C. Totodată, conţinutul caloric este scăzut, doar 60 de calorii la suta de grame, motiv pentru care este ideal în curele de slăbire. Se poate consuma cel mai bine în salatele de fructe.

 

 

Salak
Provine din Indonezia şi mai este cunoscut ca „fructul-şarpe” datorită învelişului maro solzos. Creşte la baza palmierilor şi este de dimensiunea unei smochine. Se foloseşte la reţete ce conţin peşte, pui sau carne de porc, dar şi la salatele de fructe. Totodată, este folosit şi ca materie primă pentru prepararea cidrului.

 

 

 

Durianul
Un alt fruct exotic, de provenienţă asiatică, este durianul. Este faimos datorită mirosului pe care îl emană, care seamănă cu cel al alimentelor stricate, motiv pentru care a ajuns să fie interzis în unele ţări. Cu toate acestea, durianul este unul dintre cele mai gustoase fructe din lume. Are mărimea unei mingi de volei, iar carapacea sa este acoperită cu ţepi mici, motiv pentru care trebuie desfăcut la fel ca nuca de cocos. Miezul este cărnos şi se poate consuma ca atare sau cu îngheţată.

 

Rambutan
Originar din Asia de Sud, acest fruct este acoperit de ţepi şi are un gust asemănător cu cel al strugurilor. Totodată, fructele de rambutan sunt bogate în vitamina C, calciu şi fosfor. De asemenea, este ideal în curele de slăbire pentru că are doar 82 de calorii la suta de grame. Deoarece coaja şi sâmburii nu se mănâncă, fructul trebuie tăiat cu mare atenţie. Poate fi consumat în salate sau chiar cu peşte fript.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial