FRESH

Miedul
Sau vinul de miere, este o băutură alcoolică veche, ce se consumă încă din Antichitate. Pentru a obţine mied, pune la fermentat, într-un butoi de dimensiuni reduse, trei litri de miere şi o căldare de apă. Acestea se lasă până când lichidul se limpezeşte, după care se trage în sticle.

 

 


Cidrul
Este o băutură alcoolică slabă, de până la 8% alcool, obţinută prin fermentarea fructelor. De obicei, pentru producerea acestuia se folosesc mere, pere sau gutui, care se fermentează la o temperatură de 4-16 grade Celsius. Prin dubla distilare a cidrului se obţine o băutură numită Calvados, cu un conţinut de alcool de până la 40%.

 

Braga
Este o băutură răcoritoare, cu gust dulce-acrişor, care se obţine prin fierberea cu apă a meiului măcinat. Băutura a fost inventată de turcii nomazi din Asia Centrală în secolul X. În Moldova, braga se prepară din tărâţe de grâu şi mălai, la care se adaugă apă, drojdie şi zahăr.

 

 


 

Socata
Este o băutură răcoritoare tradiţională românească. Aceasta se obţine din soc, ale cărui flori sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afecţiuni, precum cele digestive, respiratorii, dermatologice, oculare, reumatice sau cardiace. Totodată, socata poate fi folosită în cura de slăbire.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial