FRESH

Cardamon
Unul dintre cele mai vechi condimente, cardamonul era cultivat chiar şi în Grădinile suspendate din Babilon. El se foloseşte atât la prepararea mâncărurilor din carne şi legume, dar şi la condimentarea mâncărurilor dulci. Cardamonul are o aromă puternică şi un gust uşor înţepător, fiind ideal şi în amestecurile de condimente, alături de curry, masala şi berbere.

 

Şofran
Descoperit pentru prima dată în Grecia, şofranul este un condiment cu gust de miere, însă uşor amărui şi foarte parfumat. Din această cauză, trebuie folosit în cantităţi foarte mici la condimentarea mâncării. Şofranul poate fi folosit aşa cum îl cumpărăm sau pus în apă caldă, apoi adăugat în mâncare.

 

 

 

Curry
Praful de curry este un amestec de condimente, inventat de coloniştii englezi din India. În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry sunt fructate, aromate sau iuţi. Acesta se adaugă în mâncare chiar de la început când se rumeneşte în puţină grăsime. Curry nu trebuie ars deoarece devine amar.

 

Anason stelat
Originar din China şi Vietnam, anasonul stelat are o utilizare limitată în Occident. El se foloseşte doar la vinul fiert, la deserturi şi lichioruri, ca alternativă la anason. În restaurantele cu specific chinezesc se foloseşte în combinaţie cu alte patru mirodenii (scorţişoară, cuişoare, fenic şi ardei iute), după care se aplică pe carne înainte de a fi prăjită.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial