Dulciuri de post

Peste doar câteva zile, pe 18 martie, începe Postul Paştelui. Cei care vor să îl ţină, dar nu renunţă la dulciuri pot mânca, în această perioadă, prăjituri, clătite sau checuri de post.

Negresă

Ingrediente

14 linguri apă

14 linguri zahăr

12 linguri ulei
18 linguri făină

2 plicuri praf de copt

1 cană nucă pisată

5 – 6 linguri de cacao

Mod de preparare

Se pun într-un bol apa, zahărul, făina, cacaoa, uleiul şi praful se copt şi se amestecă până când conţinutul se omogenizează. Apoi se adaugă nuca şi se mai amestecă pentru câteva minute. Compoziţia se toarnă într-o tavă care, în prealabil, a fost unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se lasă la cuptor, la foc mediu, aproximativ 40 de minute. Se serveşte abia după ce s-a răcit.

Clătite

 Ingrediente

125 ml lapte de soia
100 ml apă minerală
140 grame făină
1 lingură de zahăr
1 lingură de ulei

sare

 

Mod de preparare

Într-un vas se pune făina şi se adaugă, treptat, laptele de soia şi apa, ca să nu se formeze cocoloaşe. La final, se pun în vas uleiul, zahărul şi sarea. În acelaşi timp se încinge la foc mediu o tigaie cu ulei, după care se adaugă compoziţia cu un polonic. Deoarece clătitele de post nu conţin ou, acestea trebuie făcute puţin mai groase decât cele normale. Procedeul se repetă până când se termină compoziţia. Pot fi umplute cu dulceaţă sau marmeladă.

Chec

Ingrediente:

1 cană de zahăr

1 cană de apă

1/2 cană ulei

2 căni făină

1 esenţă de vanilie

1 praf de copt

4 lingură de cacao

sare

 Mod de preparare

Se amestecă într-un bol apa, uleiul, esenţa de rom şi zahărul, cu mixerul, până când acesta din urmă se topeşte. Se adaugă făina, cernută, iar la final praful de copt şi sarea. În compoziţia omogenizată se adaugă şi cacao. Se pune în două tavi de chec, cu hârtie de copt. Se dă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute.

 Brioşe cu mere

Ingrediente

200 grame zahăr

300 grame făină

200 ml apă minerală

100 ml ulei

sare

1 pliculeţ praf de copt

1 măr decojit şi tăiat cuburi

Mod de preparare

Se pun într-un bol uleiul şi zahărul şi, cu ajutorul unui mixer, se amestecă. Se adaugă treptat apa şi se continuă omogenizarea. În alt bol, se amestecă făina, praful se copt şi sarea. Cele două compoziţii se amestecă şi, la final, se pun mărul şi scorţişoara. Apoi se iau hârtiile de brioşe şi se un ung cu ulei, se aşază în tava specială şi se toarnă compoziţia. Se lasă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute.

40 de minute durează, în medie, prepararea brioşelor de post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial