Deserturi cu iz de… toamnă

Dacă tot sunt din belşug fructele în acest sezon, ei bine, nu putem omite prepararea vestitelor plăcinte cu mere, prune sau dovleac. Sunt uşor de făcut, iar de gust nici nu mai vorbim.

 

Plăcintă de mere cu topping de caramel

Ingrediente: 200 g făină, un plic de zahăr vanilinat, un ou, 100 g unt, 1 kg mere, 150 g zahăr şi scorţişoară.

Mod de preparare: într-un bol mai adânc, amestecaţi făina cu untul, oul şi zahărul vanilinat până când compoziţia devine omogenă. Odată obţinut aluatul, întindeţi-l într-o tavă (de preferat una specială pentru tarte) şi înţepaţi-l cu o furculiţă. Următorul pas presupune prepararea umpluturii. Spălaţi bine merele, curăţaţi-le de coajă şi daţi-le pe răzătoare. Puneţi-le la călit într-o tigaie, fără ulei sau unt, până ce se înmoaie. Luaţi apoi vasul de pe foc şi adăugaţi peste mere zahărul şi scorţişoara. Amestecaţi, apoi turnaţi compoziţia peste aluat, netezind până ce devine uniform. Tava se pune în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute. Între timp, preparaţi caramelul. Astfel, zahărul şi zahărul vanilinat se pun într-o cratiţă, la foc mic, până ce devin un lichid vâscos. După ce se ia vasul de pe foc, adăugaţi untul amestecând continuu. Odată preparat, poate fi turnat peste plăcintă. Poftă bună!

 

Plăcintă de dovleac

Ingrediente: 1 kg dovleac ras, 100 g unt, 125 g zahăr, 400 g foi plăcintă, 100 g unt, vanilie şi scortişoară.

Mod de preparare: curăţaţi dovleacul de coajă şi daţi-l pe răzătoare. Puneţi într-o cratiţă pulpa împreună cu zahărul şi untul şi daţi la călit, la foc mic, pentru aproximativ 15 minute. Foile de plăcintă se vor aşeza într-o tavă unsă bine cu unt. Pentru a obţine un foietaj mai fraged, le puteţi stropi din belşug cu ulei sau unt topit. Întindeţi amestecul din dovleac, apoi rulaţi foile pe fiecare în parte. Tava se va da la cuptor pentru 30-35 de minute. La sfârşit presăraţi zahăr vanilinat.

 

Plăcintă cu prune

Ingrediente: o cană de zahăr, o cană de ulei şi una de lapte, trei ouă, trei căni de făină, coajă de lămâie rasă, praf de copt şi un kilogram de prune.

Mod de preparare: într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul. Treptat se adaugă în compoziţie laptele şi coaja de lămâie. La final puneţi făina cernută de două-trei ori şi praful de copt. Amestecaţi compoziţia şi întindeţi aluatul rezultat pe o tavă unsă din belşug cu unt şi pudrată cu făină. Deasupra aşezaţi prunele tăiate în jumătăţi. Tava se ţine la cuptor până ce plăcinta se rumeneşte.

1 oră şi 30 minute este timpul de preparare a plăcintei cu prune.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial