Desert special pentru Dragobete

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea de Dragobete şi, dacă nu ai reuşit să cumperi un cadou mai special pentru persoana iubită, noi te sfătuim să-l… prepari. Vă prezentăm o reţetă ce îţi va îndulci sufletul şi papilele gustative, bineînţeles.

După cum bine se ştie, ciocolata nu prea dă greş când vine vorba de “ceva dulce”. Aşa că nu ar fi rău dacă ai încerca reţeta pentru cremă de ciocolată în două culori, la pahar. Pentru aceasta ai nevoie de: pentru ciocolata neagră – 100 g ciocolată amăruie, o linguriţă de cafea solubilă, 80 ml frişcă lichidă, un plic de gelatină şi un albuş; pentru ciocolata albă – 100 g ciocolată albă, o linguriţă de esenţă de vanilie, 100 ml frişcă lichidă, un albuş şi un plic de gelatină; pentru decor – frişcă şi ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Pentru început, se bat bine albuşurile, separat, până devin o spumă tare. Apoi, într-un alt vas, se pune la foc frişca lichidă până începe să clocotească. Se adaugă apoi bucăţile de ciocolată amăruie şi linguriţa de cafea solubilă. Ingredientele se amestecă bine, până când totul devine omogen. În ceea ce priveşte ciocolata albă, parcurgem aceiaşi paşi ca şi în cazul celei amărui, până obţinem din ingrediente un compus omogen. Odată finalizat şi acest proces, trecem la prepararea gelatinei. Pliculeţele se vor dizolva, fiecare, într-un pahar, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le vom încorpora atât în ciocolata neagră, cât şi în cea albă, împreună cu albuşul de ou. Folosim acest ingredient pentru ca ambele preparate să nu se amestece în momentul ornării.

   

Ornarea:

Se vor turna în pahare, pe rând, straturi de ciocolată neagră şi albă până se vor umple. La final, se adaugă frişca lichidă  bătută bine, iar peste vom presăra ciocolată rasă sau cafea solubilă. Dacă doriţi un plus de efect, puteţi orna şi cu bucăţi de ciocolată în formă de inimioare.

 40 de minute este timpul de preparare al cremei de ciocolată în două culori, la pahar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial