D’ale bucătăriei chinezeşti: rulouri şi supă cu ou

În cazul în care te-ai săturat de preparatele româneşti şi eşti dispus/ă să încerci şi bucatele altor culturi din lume, atunci este musai să încerci şi bunătăţile specifice Chinei. Iată două dintre cele mai cunoscute reţete de pe meleagurile asiatice.

Rulourile chinezeşti sunt un deliciu pentru gurmanzi, fiind foarte uşor de preparat. În ceea ce priveşte ingredientele, va trebui să te „înarmezi” cu două liste, una pentru cele destinate compoziţiei şi una pentru ingredientele necesare preparării rulourilor. Aşadar, pentru compoziţie ai nevoie de: 300 g de carne tocată de porc, o linguriţă de usturoi tocat, o linguriţă ghimbir ras, o varză mică tocată fin, un morcov mare ras şi două cepe verzi tocate mărunt. În schimb, pentru rulouri vei avea nevoie de: patru ceşti ulei de arahide, trei albuşuri bătute, un pachet cu foi de plăcintă şi cinci linguri ulei vegetal.

Mod de preparare:
Carnea tocată se pune la călit, cu foc mediu. Pentru un plus de gust, presară ghimbir şi usturoi. Se va ţine la foc până ce va prinde o culoare maronie. Într-o altă tigaie, se pun la călit varza şi morcovul ras pentru aproximativ patru minute. Adaugă ceapa şi restul legumelor lasă, la foc mic, încă patru-cinci minute. Se amestecă bine carnea cu legumele. Se lasă la temperatura camerei pentru o oră. Astfel se vor combina mai bine aromele. Între timp se prepară rulourile: se întind foile de plăcintă pe o suprafaţă dreaptă şi se ung marginile cu albuş de ou. Cu un cuţit se taie în mici forme dreptunghiulare pe care se pune câte puţin din amestecul de carne cu legume. Rulează fiecare foiţă în parte, apoi pune-le la prăjit în ulei de arahide până ce prind o culoare aurie.

Supă cu ou chinezească

Ingredientele necesare sunt următoarele: un ou, un vârf de lingură cu sare, două linguri cu făină tapioca, 1/4 cană cu apă, patru căni cu supă de pui, ghimbir măcinat, doi căţei de usturoi zdrobiţi, o ceapă verde tocată mărunt, o jumătate de lingură cu ulei de susan. Mod de preparare: se bate oul într-un bol împreună cu sarea. Într-un vas separat se amestecă făina cu apă rece până ce capătă o compoziţie omogenă. Separat, se pune la încălzit supa de pui împreună cu ghimbirul şi usturoiul, iar pe parcurs se va adăuga şi amestecul de apă rece cu făina de tapioca. Supa se va ţine la foc mediu până ce se va îngroşa. La final, se vor adăuga oul împreună cu ceapa, amestecându-se uşor. Poftă bună!

884 calorii dau 100 de grame de ulei de arahide.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial