Cum se face cafè glacé

Aveţi nevoie de 80 de grame de zahăr, un ou, 500 ml de lapte, o jumătate de pahar de cafea concentrată preparată espresso sau filtru şi de frişcă. Primul pas este de a bate bine zahărul cu oul până ce se obţine o cremă. Puneţi la fiert laptele şi turnaţi-l imediat peste amestecul de zahăr cu ou. Mai lăsaţi la foc câteva minute (trei-patru minute), timp în care trebuie să amestecaţi continuu. Luaţi oala de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Între timp încercaţi să preparaţi cafeaua (la filtru ar fi ideală). Odată finalizat acest proces, turnaţi-o puţin câte puţin peste amestecul de lapte, ou şi zahăr. Lăsaţi să se răcească şi daţi compusul la frigider. Se serveşte rece, iar dacă doriţi un strop de savoare adăugaţi frişcă peste şi presăraţi puţină cafea sau scorţişoară deasupra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial