Cum poţi prepara sos brun

REŢETĂ.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 l supă de vită, 1 kg oase de vită, 100 g ţelină, 100 g morcovi, 100 g ceapă, 4 linguri ulei măsline, 1 pahar vin roşu, 30 g unt, 2 linguri făină albă, sare.

Pregătire: Taie legumele cuburi, pune-le într-o cratiţă cu ulei încins şi prăjeşte-le, adăugând apoi şi oasele de vită. Toarnă vinul roşu şi fierbe până când se evaporă. Bagă vasul în cuptorul încins la 200°C pentru 40 min.

Când oasele devin maronii, scoate vasul din cuptor şi pune-l pe aragaz. Toarnă supa şi lasă totul să fiarbă. Trece prin strecurătoarea cu ochiuri mici. Pune iarăşi pe foc, adăugând untul amestecat cu făina şi sarea şi lasă-l să se lege.

Sosul brun este ideal pentru fripturi de porc, vită, vânat etc, oferindu-le o savoare aparte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial