Chef Nicolai dezvăluie secrete din bucătărie

În showbiz, vedetele par să se ghideze după vorba „Ciorba reîncălzită nu mai are acelaşi gust”, însă chef Nicolai Tand, de la cooking-show-ul „Top Chef” (Antena 1), dărâmă acest mit şi nu numai, dezvăluind cititorilor „Centrul Vechi” câteva dintre secretele bucătăriei.

Mâncărurile gătite sunt mult mai bune reîncălzite

„În bucătărie, lucrurile se întâmplă exact pe dos (faţă de cum circulă vorba în popor – n.r.). O mâncare reîncălzită e întotdeauna mai bună, pentru că aromele se vor aşeza mai bine”, a explicat chef Nicolai Tand.

Este fan al preparatelor tradiţionale

Întrebat în legătură cu mâncărurile specifice Sărbătorilor de Iarnă, Nicolai explică: „Mereu am fost de părere că de Sărbători trebuie să profităm de specialităţile pregătite şi de momentele de la relaxare, însă totul trebuie făcut cu cap. Îmi place foarte mult să asociez pentru mesele de sărbătoare preparate tradiţionale româneşti, cum sunt toba sau cârnaţii afumaţi cruzi, cu specialităţile franţuzeşti, pentru că aceste două culturi mi-au marcat întreaga viaţă. Dacă alegem să servim feluri mai grele, trebuie ca între ele să optăm pentru un sorbet (o compoziţie îngheţată pe bază de fructe proaspete şi un strop de lichior) şi întotdeauna să asociem felurile de mâncare cu băuturile corespunzătoare. Mi-ar plăcea ca pentru amuse bouche să începem cu nişte stridii foarte bine pregătite, cu un sos corespunzător, pentru a continua cu un peşte fin, specific Sărbătorilor. Desigur, aş opta şi pentru nişte sărmăluţe tradiţionale, ca să păstrez spiritul românesc al Crăciunului.“

Nu ţine cont de numărul de calorii

„Niciodată nu ţin cont de numărul de calorii, nu-mi place să stau să calculez aşa ceva, mi se pare de-a dreptul un chin, însă pot să spun că sunt adeptul echilibrului în farfurie. Dacă pregăteşti o friptură, trebuie să îi pui alături o salată. Chiar zilele trecute am făcut un pui asiatic extraordinar, pe care, bineînţeles, l-am asezonat cu nişte legume al dente. Trebuie totuşi să ţinem cont şi de anotimp. Iarna, dacă nu am consuma suficiente proteine, nu am putea rezista temperaturilor scăzute.

Deserturile îi dau bătăi de cap
„Trebuie să recunosc că nu prea sunt fan al deserturilor. În bucătărie, eu sunt stilul Jamie Oliver, modific pe loc preparate, adaug ingrediente noi, îmi place să experimentez întotdeauna, iar la deserturi asta e puţin mai complicat. Acolo contează foarte mult cantităţile; dacă nu le respecţi cu rigoare, vei da cu siguranţă greş.”

„Când găteşti o mâncare al cărei miros «se lipeşte» de tine şi trebuie să fugi la o întâlnire, musai faci un duş şi îţi schimbi hainele.” – Chef NICOLAI TAND

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial