Călătorie într-o ceaşcă de cafea

Aburindă, puternic aromată, cafeaua este răsfăţul de zi cu zi care ne transformă dimineţile în momente deosebite. Apreciată la nivel mondial, băutura amăruie este savurată diferit în fiecare colţ al lumii.

Turcia

Faimoasa cafea turcească (“türk kahvesi”), cu zaţ gros şi caimac, se prepară prin pulverizarea boabelor proaspăt prăjite şi râşnite într-un ibric special cu mâner lung, numit „cezve”. Se prepară fie la foc, fie în nisip încins şi se serveşte îndulcită, alături de diferite deserturi.

Italia

Probabil ştim cu toţii că italienii fac una dintre cele mai bune cafele din lume şi aici ne referim, bineînţeles, la celebrul espresso. Fie că te afli într-un oraş mare, fie într-o trattoria de la ţară, poţi fi sigur că vei avea parte de un shot de aromă dulce-amăruie cum numai italienii ştiu să prepare.

 

Irlanda

Irlandezii au transformat băutura într-o licoare care te îmbată de-a dreptul cu aromele ei. “Irish coffee”, aşa cum a fost denumită din 1940, este un soi de cocktail care conţine whisky, zahăr, frişcă şi, bineînţeles, cafea. Un alt element distinctiv este acela că, în Irlanda, cafeaua se serveşte după cină, dar nu este o crimă nici dacă doreşti să-ţi începi dimineţile cu o astfel de băutură.

Etiopia

Cafeaua, alături de multe alte bucate, este considerată una dintre emblemele bucătăriei etiopiene, o parte a identităţii naţionale. Aşa că nu-i de mirare dacă aici veţi găsi în servirea acestei băuturi o experienţă unică. De ce spunem acest lucru? Ei bine, pe lângă gustul desăvârşit, veţi avea surpriza de a degusta cafea cu… sare, care se serveşte adesea alături de diferite gustări, ca popcornul. De asemenea, este de menţionat faptul că se bea după fiecare masă.

 Brazilia

Trecând pe meleagurile Americii de Sud, „dăm cu nasul” de cafeaua braziliană sau, mai bine spus, „cafeizhino”. Are o aromă desăvârşită şi se serveşte neîndulcită şi fără lapte. Este un simbol al ospitalităţii, servindu-se gratuit în restaurantele  braziliene. Trebuie să menţionăm că este nepoliticos să refuzaţi  ceşcuţa de ”cafeizhino”.

266 de lei costă 100 de grame de cafea „Kopi Luwak”,  cea mai rară din lume.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial