Bea fără dureri de cap

În Centrul Istoric se bea mult. Bere, vin şi tării, toate se consumă în cantităţi „industriale” şi toate dau, a doua zi, dureri de cap. Aşa că trebuie să ştiţi cum să luptaţi cu mahmureala.

 

Toată lumea are propriul leac pentru durerile de cap de a doua zi. Unii iau medicamente, alţii mănâncă săţios înainte de beţie sau consumă multă apă. Există însă şi leacuri tradiţionale, transmise de la băutor la băutor. Astfel, cele mai populare metode de “dres” sunt zeama de varză, murăturile, ciorba de burtă sau de potroace şi sucurile acre. Dacă aveţi ceva probleme digestive, de genul ulcer, gastrită, balonări, ar fi indicat să recurgeţi la un remediu mai puţin nociv, cum ar fi apa minerală, deoarece dă o senaţie de “răcorire”. De asemenea, local, puteţi aplica pe frunte rondele de cartofi sau foi de varză. Toate acestea au fost probate în timp şi au dat roade, aşa că nu ezitaţi să le puneţi în aplicare.

 

Luaţi băutură de calitate
Un alt lucru la care ar trebui să fiţi atenţi când vă puneţi pe băut este „otrava” pe care v-o alegeţi. Fiecare reacţionează altfel la diferitele băuturi alcoolice, aşa că, spre exemplu, dacă nu sunteţi un consumator de tării, nu radeţi două sticle de votcă brusc pentru că nu o să existe în lume suficientă zeamă de lămâie să vă vindece greaţa. Un alt truc, cunoscut de „consumatorii de meserie”, ţine de calitatea băuturilor. Cu cât alcoolul băut este mai bun, cu atât îţi va fi mai puţin rău a doua zi. O băutură bună ar trebui să te ungă pe gât şi să te ardă la portofel, nu invers.

 

 Mitul alcoolului contrafăcut
Printre cei care petrec până dimineaţă pe străzile înghesuite din Centrul Istoric circulă un adevărat mit urban: „Multe cluburi vând băutură contrafăcută, de-aia e aşa ieftină… şi de-aia te doare atât de tare capul de la ea”. Lucrurile nu stau însă chiar aşa. Un preţ mic la băutură poate fi dat de un adaos comercial redus sau de felul în care clubul cumpără băutura de la distribuitor. Pentru a evita totuşi eventualele neplăceri, fiţi atenţi la ce vi se serveşte. Pe cât posibil, încercaţi să cumpăraţi la sticlă şi verificaţi să fie timbrată.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial