Băuturi naturale făcute în casă

Consumate regulat, fructele şi legumele ne oferă porţia de vitamine necesară organimului.

Nu numai că îţi revitalizează corpul, dar pot preveni şi nenumărate boli. Aşa că ne-am gândit să vă prezentăm o serie de reţete de sucuri naturale pe care le puteţi prepara chiar în bucătăria voastră.

 Milkshake cu miere, lapte şi banane

O băutură delicioasă numai bună de servit înainte de culcare. Efectele acestui milkshake sunt de a calma, dar şi de a hidrata organismul. Pentru această reţetă aveţi nevoie de: 8 linguri de miere, un litru de lapte, 4 banane şi scorţişoară. Mod de preparare: tăiaţi bananele în cubuleţe şi puneţi-le împreună cu laptele într-un blender. Mixaţi până devine omogen.  La sfârşit adăugaţi şi mierea de albine şi un praf de scorţişoară. Băutura se poate servi atât caldă, cât şi rece.

 Suc de morcovi şi portocale

Această licoare este o combinaţie încântătoare de gusturi şi, totodată, foarte sănătoasă, mai ales în sezonul rece. În funcţie de numărul de persoane, aveţi nevoie de următoarele: 2-3 portocale, 3 morcovi, o lingură de miere de albine. Mod de preparare: curăţaţi de coajă portocalele şi morcovii apoi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi-le într-un blender şi lăsaţi-le la mixat până amestecul devine omogen. La fel ca la milkshake-ul de banane cu lapte, mierea se va adăuga la sfârşit.

 Suc de mere, ţelină şi castraveţi

Un pahar din această băutură este o veritabilă sursă de sănătate. Această combinaţie de fructe cu legume protejează sistemul osos şi, în plus, este un bun revitalizant. Aşadar, pentru această reţetă trebuie să vă înarmaţi cu următoarele ingrediente: 200 g mere, 150 g ţelină, 150 g castraveţi şi zeamă de lămâie după gust. Mod de preparare: pentru început, curăţaţi merele, ţelina şi castraveţii de coajă, pentru ca mai apoi să le tăiaţi în bucăţele.  Merele vor fi stropite din abundenţă cu zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea. Puneţi apoi, într-un blender, ingredientele în următoarea ordine: ţelina, castraveţii şi merele. Băutura se consumă imediat după preparare.

 Suc de usturoi cu roşii

Cu toate că are efecte miraculoase asupra organismului, sucul de usturoi este adesea evitat din cauza gustului nu tocmai plăcut. Există însă o combinaţie mai plăcută decât restul care vă poate ajuta să beţi un pahar de… sănătate. Ingredientele necesare sunt: 5-6 roşii cărnoase, 6 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi şi sare (după gust). Mod de preparare: curăţaţi roşiile şi usturoiul de coajă, iar ardeii de seminţe. Puneţi ingredientele într-un blender şi amestecaţi până se omogenizează. Potriviţi apoi de sare.

140 este valoarea calorică a unei banane de mărime potrivită.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial