„Arta culinară pentru studioşi”, lectură pentru orice bucătar

Fie că eşti începător,  fie că eşti expert  în gastronomie, această carte îţi este dedicată. De ce? Ei bine, te va ajuta să înţelegi mecanismele şi fenomenele misterioase care îţi pun pe masă o salată gustoasă, o friptură rumenită, cu arome ademenitoare, o prăjitură pe care o mănânci şi din ochi, dar şi multe alte preparate care îţi încântă papilele gustative.

Apărut la Editura Paralela 45, volumul de faţă nu este o carte despre gătit. Este o carte despre înţeles, gândit, judecat şi creat, care te învaţă să-ţi satisfaci pasiunea pentru cunoaştere, să îţi delectezi familia şi prietenii cu preparate de excepţie, realizate chiar de tine, în propria bucătărie. Informaţiile  sunt împărtăşite de maeştri bucătari din întreaga lume, proprietarii unor restaurante renumite, despre care se spune: „Este mai uşor să intri la Harvard decât să obţii o rezervare în unele dintre ele”. Răsfoind paginile, cititorul va avea ocazia de a înţelege fenomenele care se petrec chiar sub ochii, sub nasul şi în imediata apropiere a papilelor sale gustative. Ce înseamnă succesul în bucătărie? Cum ar trebui interpretată o reţetă sau ce trucuri de organizare a bucătăriei ar trebui să ştii sunt doar câteva dintre întrebările la care veţi găsi răspuns în acest volum.

Chimia gustului

Cartea face o scurtă trecere în revistă  şi a fiziologiei gustului şi mirosului, asupra tehnicilor de gătit care folosesc aditivi alimentari, atât tradiţionali, cât şi moderni, care vor ajuta cititorul să înţeleagă chimia şi scopul acestora. „Cea mai mare parte din această carte se ocupă de gătitul din plăcere şi pentru distracţie, însă, finalmente, este vorba, de fapt, despre a te asigura că organismul tău posedă factorii nutritivi necesari ca să te ajute să mergi mai departe şi să fii sănătos. Deşi organismul nostru e un sistem uimitor de adaptabil, capabil să tolereze aproape orice pe termen scurt, consensul general este că vei fi mai fericit, mai sănătos şi vei trăi mai mult dacă mănânci ce trebuie. «Ce trebuie» nu înseamnă acelaşi lucru pentru toată lumea, de vreme ce genetica, metabolismul şi nivelurile de activitate diferă atât de mult”, „Arta culinară pentru studioşi”, de Jeff Potter, Editura Paralela 45.

„Calitatea unei cărţi depinde de cititor.” – Emilio Praga

39 de lei este preţul volumului „Arta culinară pentru studioşi”, de Jeff Potter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial