„Madagascar”, în seria europeană

Pentru eroii din „Madagascar”, în a treia peliculă din serie, drumul spre casă trece prin Monte Carlo… mai exact, printr-un cazinou.

 

Acelaşi regizor Eric Darnell, care a adus pe ecrane şi primele două filme din serie, îşi pune personajele la treabă. Şi asta înseamnă umor şi suspans cu leul Alex, zebra Marty, hipopotămiţa Gloria şi girafa Melman. Cei care deja îi admiră pe eroii newyorkezi din grădina zoologică rătăciţi prin lume vor descoperi că regelui Julien, lui Maurice şi Pinguinilor li se adaugă noi personaje fistichii care aleargă în jurul protagoniştilor.

 

Circul devine o soluţie
Dorul de casă modelat din memorie, unde „uite, un eu în miniatură şi câte un mic fiecare dintre noi în miniatură” nu mai e destul. Aşa se face că singura soluţie a personajelor este să pornească pe urmele pinguinilor care vor „să umfle potu’ şi să zboare înapoi la New York cu stil”. Ajunşi din nou într-un spaţiu urban, eroii desenului animat au asigurate situaţiile neaşteptate şi maşinile (motocicletele) de poliţie puse pe urmele lor. Aşa se face că sunetul sirenelor şi luminile intermitente se întorc în viaţa lor. La rândul ei, şi viaţa lor se schimbă pentru că viaţa într-un oraş european poate să te oblige să pui în scenă un întreg „circus americano” doar ca să supravieţuieşti. Şi dacă nici circul nu te acceptă, măcar poţi oricând să îl cumperi. Tu sau prietenii tăi. Aventurile continuă deci „pentru acasă şi cheeseburger”.

 

Animale metropolitane
Cum traseul european al eroilor din Madagascar se mută din Monte Carlo la Roma şi apoi la Londra înaintea întoarcerii acasă… această parte a poveştii restabileşte locul fiecăruia. În fond, cine îşi poate închipui ce e în stare să facă o ursoaică sensibilă atunci când foloseşte o motocicletă italiană?! Ceea ce garantează filmul este răspunsul la întrebarea „care este locul animalelor?”. Desigur, depinde şi despre ce animale vorbim. Iar atunci când vorbim despre animale, se pare că au avantajul lor în materie de pasiune şi spectacol acrobatic, mai ales în cazul unui desen animat.

 

Voci-vedetă
În varianta originală, personajele primesc voci celebre. Sacha Baron Cohen este regele Julien, Ben Stiller însufleţeşte sonor zbaterile leului Alex, iar Chris Rock redă entuziasmul zebrei Marty. „Mereu mi s-a părut că personajul meu este un fel de lider din întâmplare… Ne dăm seama că animalele de la circ se uită de sus la animalele de la grădina zoologică”, spune Ben Stiller despre personajul său în această producţie. Regizorul l-a cooptat ca scenarist pentru acest film pe Noah Baumbach, cunoscut pentru producţia „Câinele şi pisica”.

 

 ”Cea mai importantă experienţă pe care o oferă acest film este distracţia. E o oră şi jumătate petrecută minunat în compania acestor personaje.”  – Eric Darnell

 

90 de minute durează noua peliculă din seria „Madagascar”.
Regia: Eric Darnell
Voci: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith
Rating Centrul Vechi ***
Rulează la Hollywood Multiplex 13:15 17:45 20:00 22:15

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial