Pandurii – Dinamo, confruntare pentru Europa League

Tabloul rundei a 27-a a Ligii I scoate în evidenţă două partide tari: Steaua – Petrolul, care poate fi considerată un derby de clasament, şi Pandurii – Dinamo, un meci care pune în joc trei puncte foarte importante în disputa pentru un loc în Europa League.

Meciul Steaua – Petrolul poate fi considerat unul de tradiţie în Liga I, cele două formaţii confruntându-se pentru prima dată în 1947-1948, atunci când se numeau AS Armata Bucureşti şi FC Ploieşti. De atunci s-au întâmplat multe, Steaua şi Petrolul au câştigat campionate şi cupe, prahovenii au „vizitat” chiar, în mai multe rânduri, Liga a II-a, însă ce se poate spune despre acest derby de conjunctură – care are miză doar pentru Petrolul – este că pune la bătaie orgoliile jucătorilor, dornici să demonstreze că nu întâmplător au ajuns pe primele două poziţii ale clasamentului.

Un meci de „care pe care”

Cele trei puncte puse în joc la partida dintre Pandurii şi Dinamo îşi pot dubla valoarea având în vedere că este o confruntare de „care pe care”. Pandurii sunt într-o evidentă scădere de turaţie după plecarea lui Petre Grigoraş, evoluţia gorjenilor în această a doua parte a stagiunii fiind inferioară celei din toamnă. Pe de altă parte, „câinii roşii” vin hotărâţi să-şi recupereze punctele pierdute pe teren propriu în faţa studenţilor clujeni, dar şi să lase în urmă în clasament un adversar aflat în luptă directă pentru ocuparea unui loc în Europa League.

Un derby al… suferinţei

Dintre celelalte meciuri iese în evidenţă un aşa-zis „derby al suferinţei”, confruntarea dintre Severin şi CSMS Iaşi fiind, se pare, una dintre două echipe care, chiar dacă nu s-au resemnat cu gândul retrogradării, se pare că nu prea mai pot scăpa de Liga a II-a. Un meci cu o coloratură aparte poate fi şi cel de la Constanţa, unde „mânjii” lui Hagi – şi ei angrenaţi în lupta pentru evitarea retrogradării – nu îşi mai permit paşi greşiţi chiar dacă întâlnesc o formaţie, Rapid, aflată în insolvenţă, dar care a demonstrat că se poate juca fotbal, cum s-ar spune, şi pe „stomacul gol”.

Dinamo îşi preţuieşte fostele glorii

Respectul pentru marii jucători, care au scris istorie pentru Dinamo, este unul dintre importantele atuuri ale noului acţionariat pentru imaginea clubului. Astfel, la fiecare meci disputat acasă de „câinii roşii”, indiferent dacă are loc pe Stadionul Dinamo sau pe Arena Naţională, fostele glorii dinamoviste vor avea un sector special rezervat, numit „Old Boys Dinamo 2000”. În acest context, la partida Dinamo – „U” Cluj, disputată pe Arena Naţională, acţionarul principal, Ionuţ Negoiţă, s-a întâlnit cu jucători emblematici precum Ivan Dumitru, Nelu Nunweiller sau Ion Pârcălab, cel căruia pe vremuri i se spunea „Săgeata Carpaţilor”.

 „Această schimbare în structura acţionariatului nu poate să fie decât un semn bun.” – Ionuţ Lupescu

„Sper ca Dinamo să renască şi să fie ceea ce a fost.” – Ionuţ Lupescu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial