Grădiniţa din Giuleşti, atacată de „câinii roşii”

Runda cu numărul 21 a Ligii I este dominată de întâlnirea dintre Rapid şi Dinamo. Protagonistele sunt vecine de clasament într-o zonă improprie pentru numele lor, însă, chiar şi în aceste condiţii, confruntarea are importanţa ei, mai cu seamă că Dinamo încă nu a renunţat la ambiţiile europene.

A doua etapă a stagiunii de primăvară (a patra a returului) aduce faţă în faţă două echipe care nu şi-au regăsit, în acest campionat, cadenţa de odinioară. Giuleştenii au pierdut în pauza competiţională multe nume grele şi au ieşit pe teren, în deplasarea de la Iaşi, cu jucători tineri precum Ciolacu, Păun sau Nicolae Vasile, soluţia aleasă de Marian Rada fiind, chiar şi aşa, una câştigătoare. De cealaltă parte, Dinamo a făcut o primă repriză foarte bună cu Braşovul, însă în partea a doua a fost de nerecunoscut. Judecând după poziţia din clasament, pentru „câinii roşii” ar fi foarte importantă o victorie în Giuleşti deoarece s-ar menţine în plasa locurilor care le-ar asigura o nouă participare în cupele europene. Rapid-Dinamo, deşi un derby de (aproape) mijlocul clasamentului, râmâne o întâlnire de 1 X 2, orgoliile jucătorilor fiind mai presus de ierarhii sau statistici.

CFR – Oţelul, derby-ul campioanelor

Alte două partide din tabloul etapei a 21-a „sună” interesant. Prima dintre ele ar fi confruntarea dintre campioana en-titre, CFR Cluj, şi fosta campioană Oţelul. Gălăţenii, rămaşi fără antrenorul Petre Grigoraş după înfrângerea de pe teren propriu cu Petrolul, sunt realmente în derivă, fiind în continuare ameninţaţi cu retrogradarea. Gruparea din Gruia vine cu un moral bun după egalul de la Vaslui şi pare că nu prea are cum să scape victoria, deşi va fi lipsită de ajutorul căpitanului Ricardo Cadu. Cealaltă confruntare este un aşa-zis derby de conjunctură, Pandurii şi Vaslui ocupând locurile trei, respectiv, patru în clasamentul la zi.

Steaua, fără griji şi „meciurile suferinţei”

În rest, Steaua se pare că nu ar trebui să-şi facă griji în confruntarea cu Gaz Metan, aşa cum şi Astra n-ar trebui, teoretic, să aibă emoţii la Severin. Există şi derby-uri ale „suferinţei”, Bistriţa-Ceahlăul sau Viitorul-„U” Cluj fiind meciuri care pot decide, într-un fel sau altul, în lupta pentru evitarea retrogradării. În fine, Petrolul îşi doreşte un parcurs ascendent în acest retur, însă va întâlni pe teren propriu o formaţie, CSMS Iaşi, „rănită” grav (şi potenţial periculoasă) după înfrângerea cu Rapid. Tabloul este completat de un meci perfect de mijlocul clasamentului, Braşov-Concordia, „stegarii” având un moral bun după o partidă destul de reuşită în „Groapă”, în ciuda înfrângerii suferite.

37  de victorii au giuleştenii în confruntările cu Dinamo, dintre care 22, pe teren propriu.

107  partide oficiale s-au disputat, până acum, între Rapid şi Dinamo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial