George Stanca: „Răzvan Lucescu începuse să aibă idei fixe!”

Considerată la un moment dat ca şi retrogradată, Rapid „moare, dar nu se predă”. În ciuda eşecului cu Dinamo din etapa precedentă, giuleştenii speră într-un rezultat pozitiv cu Petrolul, chiar dacă un rapidist pursânge ca George Stanca este de părere că „alb-vişiniii” au un handicap major la startul întâlnirii cu „lupii galbeni”.

Liga 1 îşi desfăşoară zilele acestea etapa a 21-a, care are pe tapet o întâlnire de tradiţie în fotbalul românesc: Rapid – Petrolul. Giuleştenii au o amintire foarte plăcută legată de confruntările cu „lupii galbeni”. În 1967, după un 0-0 cât o victorie, rapidiştii au câştigat primul titlu din istorie, suporterii giuleşteni parcurgând traseul Ploieşti-Bucureşti pe jos, într-o euforie devenită deja proverbială. „În 1967 aş fi venit şi eu pe jos de la Ploieşti la Bucureşti. Acum nici să mă uit la televizor nu mai îndrăznesc, pentru că mi-e frică. La ora asta Petrolul este o echipă extraordinar de puternică. Practic, meciul Rapid-Petrolul începe de la 0-3. Dar, dacă tot ne-am prezentat, eu încă mai am încredere în ambiţiile tinerilor care, volens-nolens, au fost promovaţi în echipă” a declarat, pentru „Centrul Vechi”, cunoscutul scriitor şi gazetar sportiv George Stanca.

„Rapid va fi echipă mare şi peste 100 de ani”

În ceea ce priveşte întinerirea echipei, sunt speranţe reale ca acest proces început de antrenorul Marian Rada să dea roade într-un viitor apropiat. „Eu aştept să se spargă gheaţa, deoarece ei, săracii tinerii ăştia, sunt complexaţi încă, striviţi de importanţa sarcinii pe care o au. Ei vin pe fondul unei acumulări de puncte care ne dă puţină linişte, să nu se spună după aceea că au retrogradat echipa. Deci este un stres care ţine şi de carieră, deoarece încă măcar 100 de ani Rapidul va avea aceeaşi rezonanţă, şi anume aceea de echipă mare, care a fost mare şi când juca în B”, a afirmat îndrăgitul gazetar.

„Copos a tras apa peste nişte pepite de aur”

Întinerirea echipei de sub Grant ar fi putut începe încă de pe vremea când antrenor era Răzvan Lucescu. „Eu am fost anul trecut la vreo 15 meciuri de-ale echipei de tineret a lui Rada şi i-am cam văzut pe toţi. De atunci îi atrăgeam atenţia lui Copos: «Te plângi că nu ai jucători tineri?». Păi, Răzvan Lucescu, care avea, nu avea jucători pe banca de rezerve, îi băga pe finii lui, pe Surdu şi pe Roman! Îi spuneam lui Răzvan Lucescu: «Mai uită-te şi tu la Rada, la echipa de juniori!». Ei bine, acum a venit Rada şi a adus câţiva. Sper să mai aibă de unde, pentru că acum doi ani domnul Copos le-a dat drumul tuturor jucătorilor care împliniseră 18 ani. Copos a tras apa peste nişte pepite de aur”, a încheiat George Stanca.

 „Răzvan Lucescu începuse, pentru vârsta lui tânără, să aibă nişte idei fixe de parcă era bunicul lui taică-su, nu fiul lui taică-su!” – George Stanca

 „Eu spun că deocamdată este bine cu Marian Rada antrenor.” – George Stanca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial