Dinamo, în căutarea Europei

Partidele cu Olanda şi Ungaria au trecut, rezultatele (dezamăgitoare) se cunosc, selecţionerul Piţurcă a rămas, aşa că suporterul obişnuit, ai cărui nervi au fost greu încercaţi de cele două jocuri, s-a întors, cum era de anticipat, la Liga I. Aici, lucrurile se cam cunosc. Steaua a închis, practic, campionatul, însă locurile pentru cupele europene încing spiritele pe final.

Capul de afiş al etapei a 25-a a Ligii I este partida dintre CFR şi Dinamo. Ambele formaţii îşi doresc o participare în Europa League, mai aproape de acest obiectiv – şi cu un plus de moral după victoria cu Astra – fiind Dinamo. „Câinii roşii” merg încrezători în Gruia, mai ales că CFR, campioana en-titre, respectă algoritmul de performanţă „din doi în doi ani”, anul acesta fiind unul aproape dezastruos pentru feroviari. Dinamo, în schimb, este la doar cinci puncte de locul doi şi pare să confirme linia ascendentă din această primăvară, având patru victorii şi doar o înfrângere, cu Petrolul, în deplasare. Este o confruntare la sfârşitul căreia CFR, în cazul unui eşec, poate ieşi, practic, din cursa pentru un loc în Europa.

„Lupii galbeni”, în căutarea punctelor pierdute

O altă întâlnire interesantă din punct de vedere al participării în Europa League este Pandurii – Petrolul. Gorjenii vin după un eşec nescontat în Giuleşti şi vor să se menţină în plasa locului doi, victoria fiind indispensabilă pentru a face faţă presiunii exercitate de Dinamo. Pe de altă parte, „lupii galbeni” par decişi să nu mai facă paşi greşiţi după semieşecul cu CFR de pe teren propriu şi se gândesc să-şi recupereze punctele pierdute cu supra de măsură. Două partide aparent fără istoric sunt Severin – Vaslui şi Steaua – CSMS Iaşi, favoritele în aceste cazuri fiind evidente.

Viitorul nu arată bine pentru… Viitorul

Mai greu stau lucrurile pentru echipele aflate în partea inferioară a clasamentului, nu mai puţin de opt formaţii aflându-se în cursa de evitare a ultimelor patru locuri, retrogradabile. Dintre acestea se desprinde partida Viitorul – Oţelul, situaţia constănţenilor fiind una foarte complicată, orice punct câştigat de acum înainte fiind extrem de preţios. Nici gălăţenii nu sunt scutiţi încă de griji, o suită de trei înfrângeri putându-le înrăutăţi situaţia, un eşec la malul mării fiind de luat în calcul cu tot impulsul primit de la mâna forte a lui Grigoraş.

Rapid vrea să-l bată pe… Nae Manea

O altă confruntare cu implicaţii în lupta pentru evitarea retrogradării este Concordia – Gaz Metan, ambele formaţii având o situaţie cel puţin la fel de complicată precum a Viitorului lui Hagi. Dintre partidele oarecum liniştite face parte cea de la Bistriţa, unde Rapid vrea să ia, potrivit tradiţiei, toate cele trei puncte de la formaţia antrenată de unul dintre cei mai reprezentativi foşti jucători ai Giuleştiului, Nae Manea. Astra pare a avea o misiune uşoară cu cealaltă reprezentantă a Clujului, Universitatea, deşi ardelenii par a fi în revenire de formă. În fine, Braşov – Ceahlăul putea fi un meci de mijlocul clasamentului, însă derapajele moldovenilor i-au transformat într-o candidată serioasă la retrogradare.

18  reuşite are Raul Rusescu în cele 24 de etape disputate în acest sezon din Liga I.  

501  prezenţe a strâns de-a lungul timpului în Liga I atacantul dinamovist Ionel Dănciulescu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial