„Lupi” versus „câini”, sau cine muşcă pe cine

Ultima etapă dinaintea pauzei ocazionate de meciurile naţionalei cu Ungaria şi Olanda ne propune câteva întâlniri destul de interesante atât prin prisma locurilor din clasament, cât şi din cea a tradiţiei.

Meciul care întruneşte ambele condiţii este Petrolul-Dinamo, confruntare cu o vechime de peste jumătate de secol.

„Lupi” versus „câini” ar putea fi numită confruntarea dintre Petrolul şi Dinamo, un meci de tradiţie în fotbalul românesc, care odinioară avea o pondere importantă în stabilirea campioanei. În prezent, ambiţiile ambelor echipe se reduc doar la dorinţa de a participa în cupele europene, obiectiv realizabil de ambele părţi. „Câinii roşii” vin după o suită de trei victorii consecutive în această primăvară, fapt care le dă moral pentru deplasarea de la Ploieşti. Prahovenii au avut şi ei un parcurs bun de la reluarea campionatului, două victorii şi un egal „smuls” în etapa precedentă în Giuleşti. Rezultă un meci „strâns”, de 1X2, în care vor avea un cuvânt greu de spus strategiile alese de cei doi antrenori, Cosmin Contra şi Cornel Ţălnar.

Derby feroviar cu iz de mijlocul clasamentului

Contraperformera de până acum a stagiunii de primăvară este FC Vaslui, egalul de pe teren propriu din ultima etapă cu Gloria Bistriţa punând capac peste cenuşiul evoluţiilor elevilor lui Viorel Hizo. Moldovenii au un meci greu la Bucureşti, cu Steaua, „roş-albaştrii” dorind să confirme parcursul excelent din acest sezon şi să-şi conserve avansul considerabil faţă de a doua clasată, Astra. O altă partidă cu o oarecare tradiţie este CFR-Rapid. Vecine de clasament într-o zonă care nu prea le face onoare ambelor blazoane feroviare, cele două echipe au, poate, cea mai slabă evoluţie din ultimii ani în Liga I. Gruparea din Gruia încă mai speră la cupele europene, pentru giuleşteni obiectivul fiind, deocamdată, menţinerea în primul eşalon.

Despre viitorul Viitorului lui Hagi

Lupta pentru evitarea retrogradării este tot mai „ascuţită”, mai multe formaţii fiind cu „sabia lui Damocles” deasupra capului. Şi când te mai vizitează şi echipe în mare formă, atunci lucrurile pot lua o turnură total nefericită. Este cazul Concordiei, care va trebui să ia măcar un punct din confruntarea cu a doua clasată, Astra, pentru a nu avea emoţii. De asemenea, Gloria Bistriţa primeşte vizita unei echipe în revenire, fosta campioană Oţelul. Teamul suferind al „lordului” Jean Pădureanu pare că nu se predă, judecând după rezultatul bun de la Vaslui, însă Oţelul e ceva mai „călit” după venirea pe banca tehnică a lui Petre Grigoraş. Un derby al suferinţei este Viitorul-Ceahlăul, pentru puştii lui Hagi fiind absolut necesară victoria pentru a mai spera la Liga I şi în sezonul viitor.

500  de meciuri în Liga I va strânge Dănciulescu dacă va evolua în partida Petrolul-Dinamo.

18   goluri a marcat până acum Raul Rusescu, golgheterul la zi al Ligii I.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial