„Câinii roşii” dau bătălia de la Vaslui

Mai este puţin până la finiş, însă lucrurile nu sunt clare decât la vârful şi la coada clasamentului: Steaua este campioană, iar Bistriţa, retrogradată. În rest, totul este posibil, inclusiv varianta ca din sezonul viitor să avem doar 16, 15 sau chiar 14 echipe în Liga I.

Liga I pare, cu trei etape înainte de final, un teatru de război în care unii îşi sărbătoresc deja victoriile, alţii îşi numără „morţii şi răniţii” şi îşi fac planurile pentru eşalonul secund, unii dau încă bătălii pentru cucerirea Europei, iar, în fine, cei din zona gri a clasamentului par deja resemnaţi cu ideea de neutralitate, deşi ar mai putea avea un cuvânt de spus în jocul rezultatelor. Privind la zona superioară a clasamentului, două sunt partidele care atrag privirile: Petrolul-Astra, altădată un derby prahovean, nu se mai conjugă la timpul molcom al Ploieştiului provincial, ci la secundele accelerate care le pot duce in corpore către drumul Europei.

Fără paşi greşiţi pentru Dinamo

Al doilea meci cu greutate în economia părţii de sus a ierarhiei este Vaslui-Dinamo. Moldovenii au ales, în acest campionat, varianta unei cvasineutralităţi care i-a fixat cumva în apele călduţe ale locurilor fără miză. Se află însă, în acest moment, în postura de „arbitru” al luptei pentru un loc de cupele europene, poziţie vizată de Dinamo, „câinii roşii” nemaiputându-şi permite să facă vreun pas greşit după înfrângerea în faţa (deja) campioanei Steaua. Teamul din Ştefan cel Mare trebuie să-şi strângă rândurile şi, aşa cum spunea antrenorul Cornel Ţălnar, cât timp mai sunt şanse matematice pentru Europa League, totul trebuie jucat până la capăt.

Rapid, către Liga a II-a

Trei echipe nu au primit licenţa pentru sezonul viitor: Rapid, „U” Cluj şi CS Severin. În aparenţă, nimic nu le mai poate schimba soarta, acestea fiind condamnate să evolueze în Liga a II-a din sezonul viitor. În aceste condiţii, lupta pentru evitarea retrogradării se complică. Resemnate, „U” Cluj şi CS Severin ar putea să depună armele şi să încheie, la final, pe locuri retrogradabile. Nu este însă foarte sigur că se va întâmpla aşa. Dacă Severinul se „salvează” în clasament, nu mai puţin de şapte echipe vor retrograda. În caz contrar, şase vor „pica” sigur. Vom avea o ligă cu 16 echipe în sezonul viitor? Tot ce este posibil, aşa cum e posibil să rămână doar 15 sau chiar 14. Din aceste frământări ale „zonei tulburi” s-ar putea „scoate” Viitorul lui Gică Hagi. Cât despre viitorul Ligii I, acesta este o necunoscută rezolvabilă, probabil, în birourile TAS, ale FRF sau ale Ligii Profesioniste de Fotbal.

1923    este anul înfiinţării clubului Rapid Bucureşti.

2005  este anul primei întâlniri Vaslui-Dinamo, „alb-roşiii” câştigând atunci cu 2-1.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial