Noua faţă a Parcului Operei

Zona din imediata apropiere a Operei a rămas în memoria microbiştilor datorită faptului că aici a fost, până în 1953, Stadionul Venus – fieful echipei patronate în interbelic de prefectul Poliţiei Capitalei, Gabriel Marinescu.

Astăzi este o zonă frumoasă, cu un parc cochet, recent amenajat, care se bucură de umbră şi linişte la doi paşi de centrul Bucureştilor.

 

Opera Naţională Bucureşti, denumită iniţial Teatrul de Operă şi Balet, aflată lângă Parcul Operei, este o clădire monumentală construită în 1953 după planurile arhitectului Octav Doicescu. Instituţia ca atare, numită Opera Română, a fost fondată de compozitorul şi dirijorul George Stephănescu.

 

Un mic loc de joacă, amenajat sub forma unui rond înconjurat de mulţi copaci şi de gazon foarte bine îngrijit, care reprezintă una dintre atracţiile acestui parc pentru cei mici. Accesoriile sunt noi şi atrăgătoare, culorile vii venind să completeze peisajul cromatic diversificat şi plăcut ochiului.

 

 


 

 

O imagine care spune foarte multe despre Parcul Operei. Aleile sunt frumos „tăiate” în peisaj, sunt generoase ca spaţiu şi conduc către locuri umbroase, numai bune pentru relaxare şi pentru odihnă pe băncile montate din loc în loc.

 

 

 

 

Spaţiul special amenajat pentru aparatele de fitness este încă unul dintre preferatele copiilor, mai ales în condiţiile în care semnele toamnei sunt încă departe, vara prelungită îmbiind la mişcare în aer liber.

 

 

 

 

 

Un mic rond înconjurat de flori şi de copaci care asigură umbră celor veniţi să se relaxeze pe băncile din preajmă. O imagine despre care se poate spune că este realizată mai degrabă într-o lună de vară decât aproape de jumătatea lunii septembrie.

 

 

 

 

Un loc deosebit de frumos este şi mica „lagună” traversată de poduri din lemn. Probabil din cauza secetei apa încă nu are un nivel satisfăcător, însă vegetaţia din jur, cu plăcutele sălcii plângătoare, trimite într-adevăr cu gândul la adevărate zone exotice.

 


 

 

 

O plimbare la umbră, pe aleile umbroase ale parcului, este un adevărat mijloc de relaxare în acest septembrie însorit şi cald. Verdele crud al gazonului reprezintă încă o dovadă a frumuseţii Parcului Operei.

 

 

 

 

Loc de joacă amenajat în imediata apropiere a spaţiului pentru fitness, unde cei mici se pot da în leagăne sau pe toboganul „pântecos” şi spiralat. Grijulii cu prichindeii, părinţii sau bunicii se pot relaxa, la rândul lor, pe băncile din apropiere.

 

 

4.130  de metri pătraţi este suprafaţa totală a aleilor din Parcul Operei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

1 Comentariu

  1. alexandru says:

    Foarte frumos parcul, din pacate nu am fost decat o singura data de curiozitate sa vad cum arata.Se pare ca acest parc este si un loc de intalnire al homosexualilor lucru confirmat de o pereche, peste care am dat in timp ce se satisfaceau oral la adapostul umbrei. Poate a fost totusi doar un caz izolat. Are paza?

Lasa un comentariu


GetSocial