Lansare de gală a volumului „Maşinile regelui”

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României lansează astăzi, la Muzeul Naţional de Istorie a României, volumul „Maşinile regelui”. Noua apariţie editorială, scoasă de Editura Curtea Veche Publishing, este o compilaţie de imagini inedite însoţite de explicaţii tehnice (şi nu numai), în care este evocată pasiunea Maiestăţii Sale Mihai I atât pentru automobile, cât şi pentru avioane.

Sala „Lapidarium” a Muzeului Naţional de Istorie a României este astăzi, 28 septembrie, de la ora 12.00, gazda lansării volumului „Maşinile regelui”, semnat de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. În cadrul evenimentului va fi evocată pasiunea de peste opt decenii a Maiestăţii Sale Mihai I al României pentru automobile. Pe lângă detaliile de ordin tehnic referitoare la automobilele prezentate, este o carte-album cu imagini inedite în care apar maşinile pe care regele Mihai le-a condus de-a lungul timpului. În paginile sale este subliniată, de asemenea, şi pasiunea Maiestăţii Sale pentru avioane. „Maşinile regelui” este o continuare a seriei volumelor dedicate Familiei Regale, până acum, la Curtea Veche Publishing, apărând „Carte regală de bucate”, „Anul regelui”, „Muzica regelui”, „Poveştile reginei Maria” şi „Jubileul regelui”.

 

 „Regele Mihai se urcă la volan cu aceeaşi siguranţă discretă”

Cele opt decenii şi jumătate de constantă admiraţie şi pasiune pentru automobile din partea regelui Mihai sunt sintetizate cu acurateţe şi respect de principele Radu. „Astăzi, după optzeci și cinci de ani de condus, regele se urcă la volan cu aceeași siguranță discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robustețe ușor de remarcat. Tratează mașina cu respect, cu atenție, are un anume fel profund de a «simți» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul și cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca și traficul auto și celelalte mașini de pe șosea sunt tratate de rege tot atât de frumos și de respectuos pe cât sunt tratați oamenii pe care îi întâlnește zi de zi”, a precizat Alteţa Sa.

 

Permisul de conducere al reginei Maria, scos la licitaţie

Un alt eveniment cu rezonanţă monarhică este şi „Licitaţia România Regală”, care va avea loc pe 4 octombrie la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti. Unul dintre cele mai interesante exponate ale evenimentului va fi permisul de conducere al principesei Maria, care va fi scos la licitaţie în cadrul celor 140 de loturi selecţionate din cei 80 de ani ai monarhiei româneşti. Permisul celei care avea să devină regina Maria a României a fost eliberat în 1909 de Touring Clubul german, filiala din München. La vremea respectivă, principesa conducea un Mercedes, model 35 H. Valoarea estimativă a documentului este de 5-6.000 de euro.

 

 

„Dacă garajul regal de la Săvârșin este o ctitorie a dragostei Maiestății Sale pentru mașini, acest volum dorește să fie o ilustrare a relației dintre rege și automobile și avioane.” – Principele Radu al României

„Legătura dintre rege și maşini reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Maiestății Sale.” – Principele Radu al României

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial