Ce expoziţii poţi vizita la muzee

Bucureştenii vor putea admira de la jucării de colecţie până la costume purtate la Curtea Regală, tablouri valoroase care nu au fost expuse public în ultimele două decenii şi piese numismatice din aur în cadrul expoziţiilor găzduite, în prezent, de muzeele din Capitală.

La Muzeul Naţional de Istorie a României poate fi vizitată, până pe 31 ianuarie, expoziţia „Colecţiile de Artă şi Numismatică ale Băncii Comerciale Române”. Puteţi vedea numeroase tablouri semnate de mari pictori clasici români, care nu au fost expuse public în ultimele două decenii, şi piese numismatice din aur. Totodată, în cadrul proiectului „Exponatul lunii”, are loc, până pe 20 ianuarie, şi expoziţia „Moneda de 100 de ducaţi din aur, emisă de principele Transilvaniei, Mihail Apafi (1661-1690) “, piesa de 100 de ducaţi fiind una dintre cele mai valoroase monede din lume. De asemenea, până pe 6 februarie, Muzeul de Istorie găzduieşte şi expoziţia “Bing. Magia jucăriilor”, ce cuprinde jucării de colecţie din perioada 1895-1930. Cele trei expoziţii pot fi vizitate de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

 “Ce povesteşte portul popular românesc” la Muzeul Satului

La Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, locuitorii Capitalei se pot bucura, până în februarie, de expoziţia “Ce povesteşte portul popular românesc”. Potrivit organizatorilor, “este urmărit drumul veşmintelor de la sat, confecţionate din pânză şi lână, la cele purtate la Curtea Regală, din mătase cu fir de aur şi înapoi la hainele de sărbătoare din satele româneşti”. Vizitatorii sunt aşteptaţi de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

 Ororile războiului la Muzeul de Artă

Locuitorii Capitalei sunt aşteptaţi şi la Muzeul Naţional de Artă al României, unde poate fi vizitată, până pe 27 ianuarie, expoziţia „Goya, cronicarul tuturor războaielor: Dezastrele şi fotografia de război”. Aceasta cuprinde gravuri ce ilustrează scene din timpul războiului împotriva trupelor napoleoniene, fiind denunţate toate ororile războiului. Tot la Muzeul de Artă se desfăşoară, până pe 13 februarie, expoziţia “Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830-1930)”, în cadrul căreia sunt expuse 250 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă, create în perioada 1830-1930 de cei mai importanţi artişti români moderni. Muzeul este deschis de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

A şasea expoziţie a Muzeului Copilăriei

Până pe 30 ianuarie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român poate fi vizitată, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, cea de-a şasea expoziţie a Muzeului Copilăriei: „De-a Facerea Lumii. Jocuri şi jucării”. „Vedetele” expoziţiei sunt jucăriile de colecţie, jocurile de demult ale copilăriei şi valoroasele miniaturi ceramice din colecţiile Muzeului Ţăranului, iar intrarea este liberă. De asemenea, muzeul găzduieşte, până pe 21 ianuarie, expoziţia “Culorile Coreei”, semnată de Anna Kim, soţia ambasadorului Republicii Coreea în Bulgaria, iar până pe 5 mai, Războiul împotriva ţărănimii. Anii colectivizării (1949-1962)”.

82 de gravuri ce ilustrează scene din timpul războiului împotriva trupelor napoleoniene pot fi văzute la Muzeul Naţional de Artă al României.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial