Poezie în „Tramvaiul 26”

Vineri 26 aprilie, de la ora 19.30, iubitorii poeziei sunt aşteptaţi în „Tramvaiul 26” (strada Cercului nr. 6), la o lectură susţinută de Stoian G. Bogdan, Marius Surleac şi Silvia T. Evenimentul va fi prezentat de Iulia Militaru.

Stoian G. Bogdan (SGB) s-a născut pe 29 octombrie 1983, la Comăneşti. Este absolvent al Facultăţii de Drept şi masterand în Studii Juridice. A publicat poezie în revistele: Vatra, Luceafărul, Tribuna, Pana mea, România literară. Este autorul volumului de poeme „Chipurile” (2009), volum distins cu premiile: „Iustin Panţa”, „Mihai Eminescu”, „România literară”, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, „Tiuk!”. Este autorul romanului „Nu ştiu-câte-zile” (2010) şi al poemului Torrent (2011).

Marius Surleac s-a născut în 1982, în Vaslui. A urmat cursurile Facultăţii de Fizică, Univ. Alexandru Ioan Cuza, Iaşi; apoi a terminat Masteratul în Biofizică şi Biotehnologie, UMF Carol Davila, Bucureşti. În prezent îşi face Doctoratul în Bioinformatică la Institutul de Biochimie al Academiei Române, Bucureşti.

A debutat cu poeme în antologie la editura Lumen, 2003, Iaşi. A fost membru în cenaclul Facultăţii de Litere, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, în perioada 2001-2004.
Publică poezie şi proză scurtă în revistele: Convorbiri Literare, Hyperion, Conta, Oglinda Literară, EgoPhobia, Feedback, Singur, Algoritm literar, Ecouri Literare, 13 Plus. De asemenea publică poezie (în engleză) în revistele: Novo Slovo (Serbia), Atlas Poetica (SUA). Apare în alte două antologii de poezie. Participă cu grupaj de poeme la simpozionul „Muza Poetike”, Tirana, Albania, 2010.

 Silvia T. (Silvia Grădinaru) – „L`enfant terrible” (2012)
„Acum un secol şi jumătate, Arthur Rimbaud schimba complet felul în care avea să se scrie poezie după el. «l’enfant terrible» al Silviei T. este una dintre cele mai coerente încercări de trezire din obsesia lui «Eu este altul». Iar mărcile acestui demers sunt detaliile senzoriale selectate în funcţie de relevanţa pe care acestea o au atunci când este vorba despre vitalitatea unui discurs. Vitalitatea, sentimentul viului, sunt cuvintele de ordine în acest mic roman în versuri. Personajul marginal, refuzatul, cel respins capătă în discursul din «l’enfant terrible» o coerenţă care nu mai este a discontinuităţii, a fracturilor sau a implauzibilului realităţii. Dimpotrivă, Maia surprinsă de Silvia T. este un personaj exemplar care îşi asumă condiţia generală a lumii prin secvenţele afective din care îi este alcătuită boala. Tot ce părea că nu mai are loc în poezia secolului XX revine acum: fericire, perfecţiune by error.” Răzvan Ţupa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial