Paleologu: „Dacă mă retrag din politică, îmi deschid magazin de pipe”

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi fumători de pipă din peisajul public românesc, Theodor Paleologu, vorbeşte pentru „Centrul Vechi” despre micul său viciu burghez.

 

 

 

 

„Acesta e un tutun special, e foarte curat şi foarte tare, poate cel mai tare pe care îl fumez, de aia îl şi neglijez, mai rar fumez din el, dar, având aceste particularităţi de care vă vorbeam, trebuie întâi făcut bucăţele mai mici. E danez, am afinităţile mele faţă de Danemarca, însă constat că e cam uscat. Va trebui să îi pun puţin măr să se umidifice din nou sau, eventual, chiar şi o bucăţică de cartof. Problema cu mărul e că e prea umed. Cartoful e o bună variantă.”

 

 

Fiecare pipă are povestea ei?

Această pipă i-a aparţinut tatălui meu, m-am dus cu ea şi la congresul partidului, şi la lansarea moţiunii mele în aprilie. E o pipă la care ţin foarte mult. În momente mai importante o iau cu mine. Mai am una primită cadou de la colegii ambasadori de la Copenhaga când am plecat de acolo. E o pipă foarte bună, e un Rolls Royce sau Mercedes între pipe. Contează şi calitatea pipei şi sunt unele mărci care la un preţ rezonabil asigură o calitate, cum ar fi Stanwell sau Savinelli. Eu pe asta merg, sunt foarte bune. Nu am Dunhill, e mult mai scump. Am destul de multe,  însă nu le utilizez pe toate pentru că unele mi-au rămas moştenire de la tata, pe alea le folosesc pe toate, dar am şi de la unchiul meu, însă pe acelea nu le utilizez pe toate.

 

Tutunul vi-l procuraţi din România?

Uneori am cumpărat şi din România, însă aici sunt magazine puţine, o ofertă foarte redusă şi vânzătoare incompetente. Contează foarte mult pentru fumătorii de pipă ca vânzătorul să se priceapă, să fie el însuşi fumător de pipă. De aia spuneam mai de mult, jumătate în glumă, jumătate serios, că, dacă mă retrag din politică, o să deschid un magazin de pipe pentru că mă pricep, ştiu să sfătuiesc oamenii ce să fumeze, cum să înceapă şi ce pipe li s-ar potrivi.

 

Cu ce se aprind? Doar chibrit, niciodată brichetă?

Şi brichetă. Există brichete speciale, însă nu ştiu niciodată unde sunt, aşa că utilizez brichete normale, eventual brichete de la partid cu „Paleologu deputat” sau cu „Băsescu preşedinte”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

2 Comentarii

 1. Ideea cu „magazinul de pipe”este excelentă.Bineînțeles pentru pentru domnul Paleologu -junior,primul „domnul Goe„ al politicii românești,situat ,să zicem,pe partea dreaptă.
  Dacă ar face-o,chiar și prin retragere,în mod sigur politica PD-L,politica de dreapta,ar deveni mai serioasă și de ce nu mai eficientă-asta pentru că politica este pentru oameni capabili,vizionari și patrioți.Iar acestea din urmă,nici măcar în tutunul special al domnului Paleologu-junior, „profesorul de machevelism„ , nu poate fi vorba.
  Și cum cu „magazinul de pipe„ riscă să risipească tot ce ia lăsat „Nea Alecu”,că de ,cîți amatori de fumat din pipe sunt pe la noi,la vedere,cu „viciu burghezez”educat,îi sugerez domnului Pleologu-junior,cît și conducerii teatrului Constantin Tănase să se caute reciproc,oferind posibilitatea publicului românesc să-l vadă în poziția de actor de satiră și umor pe domnul Paleologu -junior,fapt ce ar da mari șanse acestuia de al întrece chiar și Constantin Tănase.
  Eu personal voi veni la toate spectacolele și garantez succesul deplin pentru domnul Paleologu-junior.
  Domnia sa nu trebuie să creadă că este singur,dumnealui actor -îl asigur că mai am și alte „viziuni„și asta numai cu ,și din „politicienii„ de pînă acum,colegi de partid și adversari politici cu domnia sa,iar spectatori găsim destui,mai ales că putem,cu fonduri europene sau nu,să facem o „reconversie profesională„ cu cohorta de „asistații social„ care și-au pierdut „veniturile cu greu cîștigate„,după ce domnul Boc „a tras numai o coasă prin ei„,că nu cred că o să-i vedem la munca adevărată pe toți aceștia,„asistați social„ sau „politicieni„
  Aceasta petrecînduse ,ar fi un prim pas în strictul proces de Renaștere al României profunde.

  MERGEM ÎNAINTE PE CALEA DREAPTĂ….chiar și în teatru,iar de politică nu ne lăsăm….și alegerile le vom cîștiga pe toate ,că de credeți că le-am comasat,avem treabă ,nu o să stăm numai de alegeri…………..

  NOI,CU NOI !!!.

 2. O,o ,scuză-mă domnule „Moderator„,MULȚUMESC !,pentru prilej,doar știți că în anul 2011,în politică s-au „ales apele„(PNL revenit la matcă,iar PD-L văzînd „spațiul„liber,pentru a fi mai „populari„s-au mutat pe dreapta),urmează „limpezirea apelor„.
  „Viziunea„din mesajul precedent,face parte integrantă din procesul larg și necesar de „schimbare a actualei clase politice„ în care „noul partid„ și-a asumat misiunea de a oferii țării noastre România,o conducere eficientă ,în interesul cetățenilor români și al României.

  LA MULȚI ANI !!!.

Lasa un comentariu


GetSocial