John Mayall concertează la Sala Palatului

Dacă vreţi să ascultaţi blues de calitate, nu rataţi concertul lui John Mayall de duminică seară, de la Sala Palatului. Evenimentul va începe de la ora 20:00.

John Mayall este un interpret, compozitor şi multiinstrumentist englez, pionier al muzicii blues. Cariera sa muzicală se întinde pe o durată de peste 50 de ani, dar punctul culminant a fost în anii ’60 când a fondat John Mayall & The Bluesbreakers. John s-a născut în 1933, în apropiere de Manchester. Micul englez a crescut ascultând colecţia de jazz a tatălui său şi s-a simţit atras de blues. La sfârşitul anilor ’60 s-a mutat la Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall’s Bluesbreakers. Curând şi-a întâlnit sufletul-pereche în persoana lui Eric Clapton, iar întâlnirea lor istorică a culminat pe primul album-hit al Bluesbreakers “Blues Breakers cu Eric Clapton” (1966), devenind o legendă mondială. În 1969, bucurându-se de o uluitoare popularitate în SUA, John a lansat albumul clasic acustic live “The Tourning Point”. De-a lungul anilor, John a lansat mai multe albume care au stabilit noi standarde în rock blues, şi anume “Behind The Iron Curtain”, “Chicago Line”, “A Sense Of Place” şi albumul nominalizat la Grammy “Wake Up Call”.

 A colaborat cu Eric Clapton

Ca reprezentant al blues-ului britanic, John Mayall este mai cunoscut ca lider al trupei şi ca mentor decât ca interpret. În anii ’60, trupa sa, The Bluesbreakers, a reprezentat o şcoală finală pentru muzicienii britanici blues rock din perioada respectivă. Chitariştii Eric Clapton, Peter Green şi Mick Taylor s-au alăturat trupei sale într-o remarcabilă succesiune, la mijlocul anilor ’60, înainte de a cânta alături de Cream, Fleetwood Mac şi, respectiv, Rolling Stones. John McVie şi Mick Fleetwood, Jack Bruce, Aynsley Dunbar, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser (Free), John Almond şi Jon Mark au cântat şi înregistrat, de asemenea, cu Mayall pentru diferite perioade de timp.
Legendarul LP cu Eric Clapton din 1966 şi albumul “Blues Breakers” l-au transformat pe Clapton într-un star şi au pornit blues boom-ul în Anglia. În 2009 a fost lansat cel de-al 57-lea album al lui Mayall, “Tough”. În ceea ce priveşte propria persoană, la 75 de ani, are şase copii şi tot atâţia nepoţi, dar a demonstrat că a păstrat blues-ul viu. 2011 a fost un an incredibil de ocupat pentru Mayall şi trupa lui. Setea pentru blues de calitate este la fel de puternică cum a fost întotdeauna, iar muzicienii incredibili ai lui John fac din fiecare show o experienţă reală.

Biletele costă 75, 100, 150, 200, 250 şi 300 lei şi se găsesc pe bilete.ro şi în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, în reţeaua Eventim, pe eventim.ro şi la Sala Palatului. 

79 de ani a împlinit artistul anul acesta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial