Finn Jones: Bucureştiul este un loc frumos, cu o atmosferă minunată

Prezent în capitala României pentru primul Comic Con (cel mai important eveniment mondial dedicat pasionaţilor de benzi desenate, jocuri video, filme şi seriale TV) organizat în ţară, actorul Finn Jones, interpretul lui Ser Loras Tyrell din „Urzeala tronurilor”, a stat de vorbă cu reporterii „ring” despre serial şi despre literatura fantasy.

 

 

Weekendul trecut ai participat la primul Comic Con desfăşurat la Bucureşti. Ce părere ai despre modul în care a fost organizat?

Am fost la astfel de evenimente în toată lumea, iar cel de la Bucureşti mi s-a părut a fi printre cele mai bune. A fost foarte bine organizat având în vedere că este abia la prima ediţie. Oamenii au venit în număr mare şi s-au simţit bine.

Cel de-al treilea sezon al serialului „Urzeala tronurilor” debutează în curând. La ce ar trebui să se aştepte fanii acestuia?

Vor fi multe nunţi. Nu pot să dezvălui detalii specifice, dar vor fi numeroase evenimente legate de nunţi.

Cum ai obţinut rolul din „Urzeala tronurilor”?

Am făcut şcoala de actorie, timp de trei ani, la Londra. După ce am absolvit, mi-am căutat un agent şi am început să particip la castinguri. Am mers la cel pentru „Urzeala tronurilor” şi, după câteva zile, am primit rolul.

„Este foarte dificil să găseşti un final pentru o poveste epică”

 De crezi că această serie, „Cântec de gheaţă şi foc”, a devenit atât de populară, având în vedere că există un număr foarte mare de cărţi fantasy?

Cred că literatura fantasy este mai populară în perioadele dificile. Oamenii apelează la cărţile acestui gen pentru a evada din realitate, pentru a se simţi bine. Multe dintre genurile de personaje din literatura fantasy se regăsesc şi în viaţa reală, iar aceste personaje, deşi provin dintr-o lume imaginară, au probleme reale.

Eşti un fan al genurilor SF şi fantasy? Care sunt seriile tale preferate?

Iubesc SF-ul. Unul dintre filmele mele preferate este „2001: Odiseea spaţială”. „Moon” este un alt film foarte bun. Sunt multe producţii SF care îmi plac.

Din seria „Cântec de gheaţă şi foc” au mai rămas două cărţi de publicat. Dacă tu ai fi autorul, cum ai încheia povestea?

Este foarte dificil să găseşti un final pentru o poveste epică. Nu ştiu, dar nu cred că se va termina bine.

„Am salvat-o  pe Brienne din Tarth”

Te rugăm să le împărtăşeşti cititorilor noştri o întâmplare din timpul filmărilor pentru serial.

Filmam în Croaţia, iar într-o zi am închiriat o barcă împreună cu Gwendoline Christie, cea care o interpretează pe Brienne din Tarth. Ea a sărit în apă, dar nu ştia să înoate, aşa că a trebuit să mă arunc după ea şi să o aduc înapoi în barcă. Deci am salvat-o pe Brienne din Tarth!

În ultima carte apărută, personajul interpretat de tine este doar menţionat, spunându-se că este grav rănit. Este acesta sfârşitul lui Ser Loras Tyrell?

Nu ştiu ce este în capul lui George (n.r. – George R. R. Martin, autorul seriei), dar sper să nu fie sfârşitul! Personajul mai are mult potenţial. Cred că sunt mai multe variante posibile în ceea ce-l priveşte. Fie moare, lucru care ar fi extrem de plictisitor, fie se întoarce complet schimbat, fie nu este deloc rănit, iar această informaţie face parte din conspiraţia clanului Tyrell. Poate chiar a găsit acolo un alt dragon şi se va întoarce cu el.

Ce impresie ţi-a lăsat Bucureştiul?

Este un oraş uimitor. Când ajung acasă, le voi recomanda tuturor să vină aici. În afară de conferinţă, am petrecut mult timp în Centrul Vechi, unde sunt o mulţime de baruri şi restaurante foarte bune. Este un loc foarte frumos, cu o atmosferă minunată şi plin de oameni buni.

Încep filmările la sezonul al patrulea

Deşi sezonul al treilea abia a debutat pe micile ecrane din SUA, televiziunea producătoare a anunţat, zilele trecute, că va începe filmările pentru cel de-al patrulea. Acestea vor începe, cel mai probabil, în această vară, urmând ca noile episoade să apară la TV în 2014. Primul episod din cel de-al treilea sezon, difuzat duminică seară în Statele Unite, a bătut recordul de audienţă al serialului, cu 4,4 milioane de telespectatori şi a devenit, în scurt timp, cel mai piratat din istorie.

 “Cred că literatura fantasy este mai populară în perioadele  dificile.”

2 volume din seria „Cântec de gheaţă şi foc” vor mai fi publicate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial