Chimicalele din „Codex Alimentarius”, contestate. Ligia Pop: Atenţie, există pe piaţă pâine OTRĂVITĂ!

Promotoare internaţională a stilului de viaţă raw vegan şi autoare a unor cărţi cu reţete alimentare miraculoase pentru toate vârstele, Ligia Pop a dezvăluit, pentru „ring”, câteva dintre secretele celor care şi-au schimbat complet existenţa, regăsindu-şi echilibrul şi strălucirea.

Ce înseamnă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

Un stil de viaţă sănătos implică mai mult decât alimentaţia. Trebuie să fim atenţi la stilul de viaţă pe care îl avem, la gânduri, la emoţii – pozitive sau negative -, la ce mâncăm, ce aer respirăm, ce apă consumăm. Să nu uităm nici detergenţii şi produsele de îngrijire care, în ultimul timp, conţin tot mai multe chimicale. Trebuie să găsim un echilibru cu toate acestea pentru că altfel ne slăbim sistemul imunitar şi ne îmbolnăvim.

 

Eşti de acord că trăim vremuri în care alimentele sunt modificate genetic şi conţin substanţe periculoase?

Da, sunt total de acord. Alimentele conţin substanţe periculoase din ce în ce mai mult… Acum nici măcar crudităţile nu mai sunt toate recomandate. Ele sunt cu 20-30% mai proaste decât cele comercializate în urmă cu 20 de ani. Trebuie să ne alegem foarte bine producătorii, nu să mergem la piaţă şi să cumpărăm alimente şi fructe ca orbii. Noi colaborăm cu producătorii, mergem şi vedem la faţa locului ce cumpărăm, cum tratează legumele şi fructele.

De ce crezi că s-a ajuns aici?

Producătorii şi-au dorit să aibă un profit cât mai mare prin muncă puţină.

„Promovez o alimentaţie preponderent crudivoră”

Circulă pe internet informaţia că pâinea cu specificaţia „Codex Alimentarius” pe ambalaj este otrăvită. Ce ştii despre asta?

Există, într-adevăr, şi trebuie să fim atenţi şi ce făină consumăm. Eu am un producător care ne aduce grâu bio acasă din care fac făină şi dacă vreau să mănânc o pâine, ştiu că e făcută din grâu bio. Dacă o cumpăr de la supermarket, poate avea orice substanţă otrăvitoare. Nu vreau să spun că cineva încearcă să ne omoare, pentru că nu are rost. Trebuie să fim atenţi, nu obsedaţi.

 Tocmai ai lansat o carte. Cum s-a „născut” ea?

Ideea acestei cărţi a apărut în 2010. Despre conceptul de „raw food” am aflat în 2008. El a apărut de prin 2000 în SUA şi în lume, dar în România se ştia de prin anii 1940-1950, numai că oamenii combinau alimentaţia fără foc cu lactatele. Eu promovez o alimentaţie preponderent crudivoră. Ne străduim să-i determinăm pe oameni să consume cât mai multe crudităţi. Am tot încercat reţete din SUA, de pe internet, care însă nu erau pe gustul românilor şi aşa am început să construim şi să îmbinăm reţetele acestei cărţi… De la 40 de reţete am ajuns la 80 şi sunt bucuroasă că, de-a lungul ultimilor ani, oamenii au făcut schimbări majore atât prin intermediul cărţilor mele, al apariţiilor la TV şi în reviste, cât cu ajutorul site-ului ligiapop.com.

Ai mai scris şi alte cărţi. Cum au fost primite acestea de public?

Am scris alte două cărţi: „Deserturi pentru copii şi părinţi”, care are şi un rol educativ, şi „Germeni şi vlăstari”, despre cum să germinăm seminţele pentru perioada răcoroasă, când acestea sunt cu 30% mai benefice. În general, toate se fac foarte rapid, avem tehnologie, în cinci minute pregătim o supă, iar în 10 minute, un tort.

„Fructele şi legumele sunt stropite şi crescute artificial”

Care e reţeta ta preferată raw vegan?

Un tort de ciocolată şi mentă absolut delicios. 200 de grame caju crud, două-trei linguri de cacao crudă sau din comerţ ori pudră de roşcove, trei-patru linguri de miere, o legătură de mentă proaspătă sau uscată se pun în blender, apoi se bagă în congelator. Înainte de a se consuma, se lasă 5-10 minute.

 Susţii că trebuie consumate fructe, legume, dar acestea nu sunt modificate genetic, nu conţin substanţe care să le „conserve” mai bine? Cum le deosebim?

Nu toate fructele şi legumele sunt modificate genetic, dar sunt stropite şi crescute artificial. Familia noastră nu consumă fructe aduse din străinătate, avem o familie de mici fermieri care ne aduce un coş de produse bio. Pot controla şi verifica, mi-au adus certificatul seminţelor, al vlăstarilor, iar gustul e altfel… cele mai găunoase, mai mici sunt netratate.

În anul 2010 ai lansat campania „Mănâncă sănătos o zi pe săptămână”. Cum a decurs?

A mers foarte bine… A fost o încurajare pentru noi când am văzut oameni care au trecut de la mezeluri la meniuri vegetariene. Unii sunt vegetarieni de atunci, de trei-patru ani consumă crudităţi după ce au văzut rezultatele.

„Starurile de la Hollywood au adoptat stilul raw vegan”

 Cum e posibil să ne vindecăm cu ajutorul alimentaţiei?

În lume sunt multe institute de acest gen, în special în SUA şi în Marea Britanie. Şi în Europa sunt vreo 10 clinici, unele cu o vechime de 50-60 de ani. Oameni disperaţi cărora li s-a mai dat doar o săptămână de trăit s-au vindecat în astfel de locuri. „Raw foodiştii” recomandă să ne hrănim cu 75% crudităţi şi 25% hrană gătită, dar în clinici bolnavii sunt hrăniţi 100% crud, cu foarte mulţi germeni, şi se înregistrează mii şi mii de vindecări. După cele aproximativ trei săptămâni în care stau în astfel de clinici, li se recomandă să continue acest stil de viaţă şi acasă pentru cel puţin doi ani. Pot să vă mai spun că starurile de la Hollywood sunt adepte ale stilului raw vegan, deşi unele nu recunosc.

Ce părere ai despre dietele de slăbire? Se poate consuma alcool?

Cred că aceste regimuri sunt mult prea violente pentru corpul nostru. Nu sunt de acord nici cu perioadele de detoxifiere. Toate acestea ar trebui să facă parte din viaţa noastă zilnică, să fim atenţi la ce consumăm mereu, nu să ne supunem unor diete drastice, iar după aceea să revenim la alimentaţia normală şi să se pună totul la loc. Fiind totul echilibrat, veţi vedea că veţi slăbi. Puteţi face lucruri simple, de exemplu nu mai mâncaţi după ora 19.00. Sau, la prânz, în loc să consumăm proteine animale, să alegem ceva de post. Nu în fiecare zi, dar măcar la două zile. Se pot face mici ajustări şi nu e nevoie neapărat să fie o dietă strictă. În privinţa alcoolului, acesta termină neuronii şi ficatul, primul organ care scoate toxinele din corp. Dacă ficatul nu e sănătos, tot echilibrul din corp este compromis şi atunci trebuie să avem grijă să-l menţinem sănătos. Recomand consumul moderat de alcool şi, dacă se poate, chiar deloc. Fiecare decide pentru el.

„Vă recomand filmul «Fat, Sick and Nearly Dead», care demonstrează faptul că oamenii pot trăi doar cu salate sau cu sucuri de legume frunzoase în mare parte şi un procent mic de fructe peste 60-120 de zile, fără ca sucurile să le aducă acea doză de calorii recomandată.” – LIGIA POP

„Trebuie să ai răbdare cu corpul tău şi să introduci treptat alimentele, nu să treci brusc de la un regim de viaţă carnivor la unul vegan.” – LIGIA POP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial