Centrul Vechi, pregătit de marea finală: sute de litri de bere, premii şi atmosferă incendiară

Campionatul European de fotbal este aproape de linia de finiş. Dovedind încă o dată, în ciuda absenţei naţionalei noastre de la turneul final din Ucraina şi Polonia, că românii sunt o naţiune care mănâncă fotbal pe pâine, toate semnalele care vin din Centrul Vechi indică faptul că marea finală de duminică va fi urmărită de un număr considerabil de oameni.

 

Terasele, cafenelele şi puburile sunt deja pregătite şi îşi aşteaptă clienţii cu surprize, meniuri speciale şi foarte multă bere.
Stadionul Olimpic din Kiev va găzdui marea finală a Euro 2012, duminică, de la ora 21.45. România nu s-a calificat la acest turneu final, însă fotbalul este un „microb” foarte greu sau chiar imposibil de contracarat.

Românii dovedesc încă o dată că sunt atinşi de acest „microb”, iar ceea ce se va întâmpla duminică seară în Centrul Vechi confirmă. Va fi multă distracţie, vor fi surprize, va fi, într-un cuvânt, o sărbătoare a fotbalului. Şi cum fotbalul nu merge fără bere, terasele din Centrul Vechi s-au pregătit din timp cu sortimente pentru toate gusturile şi în cantităţi îndestulătoare.

 

Sunt aşteptaţi 500 de oameni în Piaţa Sf. Anton
Unul dintre principalele puncte de atracţie ale Centrului Vechi în seara marii finale va fi Piaţa Sf. Anton. Primăria Municipiului Bucureşti a amplasat acolo un ecran special pe care au putut fi urmărite majoritatea meciurilor de la turneul final şi unde, evident, va putea fi văzută şi finala de la Kiev. Fanii sunt aşteptaţi pe terasa din Piaţa Sf. Anton, loc unde fotbalul va face casă bună cu distracţia la maximum. „Ne aşteptăm să vină la terasa din Piaţa Sf. Anton pentru a urmări finala campionatului european de duminică seara aproximatix 500 de persoane. O să fie multă distracţie, berea, de asemenea – în acest scop ne-am pregătit deja cu 20 de butoaie, pentru că cererea de bere la draft este mai mare –, iar pentru pofta de mâncare a suporterilor celor două finaliste avem în special hot-dogs, snacksuri, alune, seminţe de floarea-soarelui, covrigei etc. Ne dorim şi ne aşteptăm ca terasa să fie plină, iar în cazul în care va fi nevoie, vom suplimenta numărul de locuri. Sperăm să fie o seară frumoasă şi lumea să se bucure de bere şi de fotbal de calitate”, ne-a spus managerul terasei, Adi I.

 

Anglia, în finala de la… „Oscars”
În imediata apropiere a Pieţei Sf. Anton, pe strada Covaci, se află un pub cunoscut pentru că atrage ca un magnet suporterii la meciurile de fotbal. Managerul pubului „Oscars”, Richard Jones, aşteaptă cu nerăbdare finala chiar dacă Anglia a părăsit competiţia încă din sferturi. „Am fost destul de ocupaţi în ultima vreme cu Campionatul European. A fost o atmosferă bună, mai ales că nu am avut preţuri speciale în perioada asta. Finala va putea fi urmărită chiar în pub, la televizoarele pe care le avem. Va fi multă, multă bere, de altfel, în ultimele două săptămâni a fost vorba, de asemenea, de o cerere mare de bere. Va fi Carlsberg la draft, Tuborg, Holsten sau alte mărci cunoscute. Suntem pregătiţi cu 200 de litri, ceea ce înseamnă cam 400 de sticle de bere. Vom avea mulţi clienţi germani, englezi şi, bineînţeles, români. Sperăm să se distreze şi să se simtă bine”, a spus, pentru „Centrul Vechi”, Richard Jones.

 

Bere de toate felurile la „Berăria Bavareză”
Tot pe Covaci există un pub numit „Berăria Bavareză Fritz”, dar şi o terasă mai… românească, numită sugestiv „Curtea Voievozilor”, ambele manageriate de George Icleanu, un vechi locuitor al Centrului Istoric. „Pentru finală avem rezervate deja o masă de 12 persoane şi una de opt. Nu cred că vor fi suporteri străini, pentru că la noi nu prea vin, merg mai degrabă la «Oscars» sau pe Smârdan. Ne-am pregătit cu bere, bineînţeles, iar de mâncare avem mici, cârnaţi sau orice vor clienţii. Avem bere la draft şi la sticlă, nemţească, belgiană, englezească, franţuzească, toate sortimentele. Avem destulă, nu sunt clienţi câtă bere este pregătită! Şi filtrată, şi nefiltrată, neagră, cu gust de caramel, de căpşune, pentru fete”, ne-a spus rapidistul George Icleanu.

 

Plasmă de ultimă generaţie la… „Curtea Voievozilor”
Păstrând regretul că România nu a fost la acest turneu final, George Icleanu speră că totuşi oamenii vor veni să vadă finala de la Kiev în „Curtea Voievozilor”. „Este cel mai important meci de la campionatul european şi sper să vină multă lume să se distreze. Era bine dacă era şi România la acest turneu, pentru că aşa poate aveam mai mulţi clienţi. Avem un televizor mare în «Berăria Bavareză Fritz» şi unul pe terasa de la «Curtea Voievozilor», la care clienţii vor putea vedea finala în condiţii foarte bune. De altfel, pe terasă avem şi unele oferte: la patru beri, clienţii vor putea primi una în plus sau, după preferinţă, o pungă de alune. O să dăm cadouri mingi, iar preţurile la bere vor fi foarte avantajoase. Iar ca să meargă berea, pe lângă mici şi cărnăciori avem şi pizza, fripturi sau salate pentru fete”, a încheiat George Icleanu.

 

Finală cu 25 de butoaie de bere
Din acest aşa-zis „triunghi al Bermudelor” fotbalistic, unde, duminică seară, microbiştii se vor pierde efectiv într-un ocean de bere şi în multă distracţie, nu putea să lipsească „St. Patrick Irish Pub & Restaurant” de pe Şelari, loc unde clienţii vor putea urmări finala de la Kiev la nu mai puţin de 10 plasme. „Pentru ca toţi clienţii să poată vedea finala în foarte bune condiţii, suntem pregătiţi cu trei plasme mari la parter, iar în salonul de jos avem şapte plasme. În plus, am pregătit oferte la bere, am pregătit diverse concursuri, unde vor fi hostesse de la diverse branduri de bere sau de la Adidas. Se pregătesc cu premii care constau în mingi, şepci sau butoiaşe cu bere. Pentru finala de duminică suntem pregătiţi cu aproximativ 25 de butoaie cu bere. Avem deja făcute programări şi ne aşteptăm să crească volumul de clienţi. Nu ştiu să estimez în momentul de faţă câţi vor fi la finală, dar sperăm să fie cât mai mulţi”, ne-a spus Eveline Osnaga, PR-manager „St. Patrick Irish Pub”.

 

Clienţi răsfăţaţi la „St. Patrick Irish Pub”
Pregătirile pentru Campionatul European au fost făcute bine făcute, cu mult înainte, iar asta s-a reflectat în numărul constant de clienţi veniţi să se distreze la „St. Patrick Irish Pub”. „Ne-am pregătit pentru acest Campionat European de fotbal şi am avut foarte multe firme care au venit şi au făcut activări la noi. Cu ocazia asta am avut şi cum să ne răsfăţăm clienţii, cu şepcuţe, mingi, steguleţe, tricouri. Oamenii au rămas cu ceva, chiar dacă şapca, de pildă, este branduită cu nu ştiu ce marcă de bere şi nu o poate folosi în fiecare zi. Oamenii rămân cu o chestie plăcută, au primit ceva şi asta îi bucură. La meciuri, toţi au fost cu şepcuţele pe cap, au agitat steguleţele, a fost foarte cool”, a adăugat Eveline.

 

„Guinness beer of records” şi… plăcinte irlandeze
Şi cum lucrurile trebuie să meargă bine până la final(ă), „St. Patrick Irish Pub” va încerca să satisfacă toate gusturile. „Pentru cei care vor să şi mănânce ceva, avem un meniu bine pregătit, de la celebrii nachos, care au devenit foarte cunoscuţi la noi, până la plăcintele irlandeze şi la platourile tradiţionale româneşti, deci o gamă foarte diversificată de produse. Desigur, îi aşteptăm cu berea Guinness, pentru că o mare parte din clienţii noştri sunt fideli consumatori de Giunness. În momentul de faţă, noi vindem cea mai mare cantitate de Guinness din Centrul Vechi. Le oferim şi berea casei, o bere cu care noi ne mândrim, făcută după o reţetă specială, exclusiv pentru pubul nostru”, a continuat Eveline.

 

Finală cu atmosferă de neuitat

Cel mai important lucru, pe lângă tot ce poate oferi un pub, este, cu siguranţă, atmosfera, iar „St. Patrick Irish Pub” le promite o ambianţă perfectă clienţilor care vor veni să vadă finala Euro 2012. „Duminică seară, cu siguranţă lumea va veni la pubul nostru, pentru că avem multă bere bună, avem fete drăguţe, iar atmosfera de la noi este inconfundabilă. Noi am avut ocazia să mergem în mai multe puburi ca să testăm, să vedem care este atmosfera şi la ei, de aceea sunt încântată de ce se întâmplă în pubul nostru. Atmosfera este superbă, lumea se simte ca între prieteni aici, deşi adesea nu se cunosc. Păstrează legătura, fac cunoştinţă, deci este foarte cool. Sper să fie aşa şi în continuare”, a încheiat managerul popularului pub cu specific irlandez.

 

În perioada Campionatului European am avut pubul plin la toate meciurile, atât în sala de jos, cât şi în salon. Se vede că sportul-rege rămâne fotbalul.”  – Eveline Osnaga

 

 

„Ne-am bucura dacă la următoarea competiţie fotbalistică de anvergură va participa şi echipa României. Trebuie să ne calificăm şi noi odată şi-odată!” – Eveline Osnaga

 

 

„St. Patrick le oferă alternativă clienţilor şi când vine vorba despre muzică, şi când vine vorba despre mâncare sau de băutură.” – Eveline Osnaga

 

 

„«St. Patrick» este un pub «luat» de pe străzile londoneze şi făcut aici, în Centrul Vechi.” – Eveline Osnaga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial