Suporterii olandezi au colorat Centrul Istoric

 Peste 400 de olandezi au venit în Bucureşti pentru a-şi încuraja favoriţii direct de pe stadion.

Aproape toţi au vizitat, ieri, Centrul Istoric şi s-au delectat cu bere, pe care o consideră bună şi foarte ieftină, au admirat tinerele românce, pe care le văd „incredibil de frumoase”, şi şi-au făcut curaj pentru meciul pe care îl considerau foarte greu.

 

Deşi „lalelele” au mers foarte bine în grupă, batavii nu erau foarte încrezători în victoria echipei lor, majoritatea mizând pe un egal. Scorul de 2-2 părea plauzibil pentru suporterii olandezi, iar jucătorul care s-a bucurat de cea mai mare încredere a fost Van Persie, cei mai mulţi dintre olandezi fiind convinşi că atacantul „diavolilor roşii” va reuşi să marcheze cel puţin o dată. Totuşi, optimiştii au mizat pe o victorie cu 3-0 şi au fost destul de aproape de adevăr, batavii învingând naţionala noastră cu scorul de 4-1.

Mutu, Chivu şi cam atât

Întrebaţi dacă ştiu vreun fotbalist din echipa noastră, cei mai mulţi dintre suporterii „portocaliilor” au dat din umeri. Fanii lui Ajax şi-au amintit însă de Chivu, iar cei ai lui PSV – de Mutu, din motive diferite însă. În timp ce fanii echipei din Amsterdam îl au la inimă pe fundaşul nostru care a fost şi căpitanul echipei o bună perioadă de timp, celor din Eindhoven le-au rămas pe retină cele două goluri pe care Mutu le-a marcat împotriva lor, în 2008, pe când îmbrăca tricoul Fiorentinei. Vestea că decarul naţionalei noastre nu a fost anunţat titular era considerată de batavi una foarte bună. De asemenea, unii dintre olandezi şi-au adus aminte şi de Nicolae Mitea, despre care nu le venea să creadă că nu mai joacă fotbal la nivel înalt.

„Centrul Vechi e mult mai viu decât acum şapte ani”

Mulţi dintre „portocaliii” sosiţi la Bucureşti nu au arătat un interes foarte mare pentru meci, ci, mai degrabă, au profitat de această ocazie pentru a vizita Capitala noastră şi pentru a face o miniparadă de costume extravagante, atrăgând atenţia tuturor trecătorilor.

„Mi se pare un oraş mult mai viu decât acum şapte ani, atunci când am venit pentru prima oară în Bucureşti. Atunci, în această zonă, exisat un singur pub, Amsterdam, iar acum este plin de localuri şi de oameni. Mi se pare foarte viu şi vesel”, a spus unul dintre fanii olandezi veniţi în Bucureşti cu întraga familie.

Bucureştenii, prietenoşi şi deschişi

El a mai spus că îi place foarte mult să colinde cluburile şi străzile din Centrul Istoric, dar că unii dintre suporterii olandezi nu şi-au părăsit camerele de hotel pentru că le-a fost teamă. „Există şi oameni cu idei preconcepute şi nu ai cum să-i convingi că nu există niciun pericol. Noi am ieşit îmbrăcaţi în tricourile naţionalei noastre şi vineri, şi sâmbătă seara şi nu s-a luat nimeni de noi. Din contră, am observat că oamenii sunt foarte prietenoşi şi deschişi”, a explicat bărbatul.

Alături de Mihăiţă Neşu

Un alt suporter însă s-a plâns de faptul că, în timp ce bea o bere la una dintre terasele din Centrul Vechi împreună cu alţi trei amici, a fost scuipat de un tânăr care trecea pe lângă ei. „A scuipat spre mine şi a strigat în engleză că ne urăşte. Sunt convins că a fost un incident izolat. Peste tot există oameni limitaţi şi frustraţi, care nu înţeleg ce înseamnă sportul sau fairplay-ul. În afară de acest eveniment mai puţin fericit, nu am avut niciun fel de problemă nici la aeroport, unde am fost sfătuiţi să avem grijă, şi nici cu taximetriştii, despre care ni s-a spus că sunt cam escroci”, a povestit cu zâmbetul pe buze Lancee, din Utrecht. El a mai spus că este un mare fan al echipei FC Utrecht şi al lui Mihăiţă Neşu, de care este alături, la fel ca ceilalţi fani ai echipei la care a debutat în fotbalul mare Van Basten. „Este un om extraordinar, cu o voinţă de fier. Suntem alături de el şi aşteptăm să-l revedem pe picioarele lui”, a spus tânărul olandez.

400 de suporteri olandezi au „invadat” Capitala cu ocazia meciului România – Olanda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial